CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut: “Enflasyon, Saray’ın Duvarlarını Aşamıyor” CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut: “Enflasyon, Saray’ın Duvarlarını Aşamıyor”

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Mersin’in Yenişehir ilçesindeki denizde aşırı köpüklenme ve kirlilik hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Koca, uzmanların görüşlerine dayanarak, denizde görülen köpüklenmenin daha önce Marmara Denizi’nde görülen müsilaj ile eşdeğer olduğunu belirtti. Kirliliğin ana kaynağının karasal girdiler olduğuna dikkat çeken Koca, Mersin Körfezi’ndeki kirliliğin ürkütücü boyutlara ulaştığını ve geniş bir alana yayıldığını ifade etti. Ayrıca, deniz ekosistemlerinin zarar gördüğünü, deniz suyu sıcaklığının 34 dereceye çıktığını ve en büyük atık girdisinin tarımsal atıklar olduğunu belirtti.

Koca, soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

  1. Mersin ilindeki denizin kirliliği bakanlık tarafından takip edilmekte midir? Kirliliğin boyutları ne düzeydedir? Bakanlığın kirliliği ölçen çalışmaları mevcut mudur?
  2. Kirliliğin önlenmesi için başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlıklarla herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Eğer varsa, ne gibi ortak çalışmalar yürütülmektedir?
  3. Mersin Körfezi’nde denizi kirleten sanayi kuruluşlarına yönelik denetlemeler yapılmakta mıdır? Bu kirlilikle ilgili olarak bugüne dek kaç firmaya ve kaç tarım üreticisine yaptırım uygulanmıştır?

Milletvekili Koca, Mersin Körfezi’ndeki kirliliğin ciddiyetine dikkat çekerek, hükümeti ve ilgili bakanlıkları acil tedbirler almaya çağırdı.

Editör: Haber Merkezi