Depremde 96 Yakınını Kaybeden Hasan Alpargün Apartmanı İçin Adalet İsteyenler Duruşmaya Katılım Çağrısı Yaptı

G X73Cb4 W A A E Ruir

Adana’da Sağanak Yağmur Etkili Oldu: Su Baskınları ve Trafik Aksaklıkları Yaşandı Adana’da Sağanak Yağmur Etkili Oldu: Su Baskınları ve Trafik Aksaklıkları Yaşandı

Depremde 96 Kişinin Yaşamını Yitirdiği Hasan Alpargün Apartmanı İçin Adalet Çağrısı Yapan Aileler 27 Eylül Cuma Günü Görülecek Duruşmaya Tüm Adana Halkını Davet Ettiler.

Hasan Alpargün apartmanı davasının 4. Duruşması 27 Eylül cuma günü görülecek.

Adana’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 96 kişinin yaşamını yitirdiği Hasan Alpargün Apartmanı’nın dördüncü duruşması 27 Eylül Cuma günü görülecek.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana’nın Çukurova ilçesinde yıkılan Hasan Alpargün Apartmanı’nda 96 kişi yaşamını yitirmişti. Davanın dördüncü duruşması 27 Eylül Cuma günü Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Konya Teknik Üniversitesi'nden bilirkişi raporuna göre Hasan Alpargün ve belediyedeki kamu görevlileri asli kusurlu çıktı.

Hasan Alpargün Apartmanı 6 Şubat’taki depremlerde saniyeler içerisinde enkaz haline gelmiş ve Ekinci, apartmanın hem müteahhidi hem fenni mesulü hem de teknik yapı sorumlusu Hasan Alpargün depremden sonra KKTC'ye kaçmış ve tekrar yakalanarak Türkiye’ye getirilmişti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda; “Deprem sırasındaki göçmenin ana nedeninin taşıyıcı sistem tasarımın, imalatının vs. denetiminin davranışa yeterli cevabı verebilecek şekilde yapılmamış olmasıdır. Yapının mimari ve betonarme projesindeki uyumsuzlukların ve yerindeki imalatta projeye göre farklı detayların (kolon ebatları ve konumu vs.) olması; dişli döşemede ana kirişlerin kolonlar tarafından tutulmaması; eleman detaylarında (özellikle sargılama detayı, kolon boyuna donatı oranı, sıklaştırma detayları vs.) deprem yönetmeliğinde belirtilen önemli hususlara uyulmaması; donatı ve betonun yeterli mekanik özelliklere sahip olmaması; taşıyıcı sistemde her iki yönde rijitliklerin dengeli olmaması tespit edilmiştir” ifadeleri belirtilmişti.

Bilirkişi raporuyla hem sanığın hem de belediye yapı kontrol biriminin asli kusurlu, belediye proje kontrol biriminin ise tali/asli kusurlu olduğu yapılan açıklamalarda belirtilmiştir.

#hasanalpargünapartmanıiçinadalet imzasıyla çağrı yapan aileler 27 Eylül Cuma günü Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya herkesin katılması çağrısında bulundular.

Editör: Haber Merkezi