Sağlık

DUMFED Sakarya’da Toplandı: “Uyuşturucu, Bir Seçim Değil, Bir Hastalıktır”

DUMFED Genel Sekreteri Fadime Mutlu, uyuşturucunun bir seçim değil, bir hastalık olduğunu vurguladı.

Abone Ol

Sakarya – Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu (DUMFED), Sakarya'da düzenlediği bir toplantıda, uyuşturucuyla mücadelenin önemine dikkat çekti. Toplantıda konuşan DUMFED Genel Sekreteri Fadime Mutlu, uyuşturucunun bir seçim değil, bir hastalık olduğunu vurguladı.

Fadime Mutlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkese destek sağladıklarını belirterek, “Doğru bir tanedir. Kötü alışkanlıklar, bağımlılık gibi hem bize hem de çevremize zarar verir. DUMFED olarak, bağımlılıktan kurtulmak isteyen vatandaşlarımıza iş imkanları sağlıyor ve tedavi süreçlerini yakından takip ediyoruz,” dedi.

“Bağımlılık İlkokul Seviyesine Düştü”

Mutlu, bağımlılık yaşının ilkokul seviyesine kadar düştüğüne dikkat çekerek, bu durumun ciddiyetine vurgu yaptı. “Zararın neresinden dönülürse kârdır. Doğru bir tanedir, yeter ki kararınızı verin. Bizler sizin yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz,” diye ekledi.

Toplantıda ayrıca DUMFED Marmara Bölge Başkanı Kadir Demirtaş, İç Anadolu Bölge Başkanı Cemil Ilgaz, Doğu Anadolu Bölge Başkanı Faruk Akkuş ve Marmara Bölgesi Kadın Kolları Başkanı Necla Öztürk de birer konuşma yaptı. Başkanlar, bağımlılıkla mücadelede gönüllülük esasına dayalı olarak çalıştıklarını belirttiler.

Marmara Bölge Başkanı Kadir Demirtaş, “Gençlerimizi tedavi edip topluma kazandırıyoruz, gönül esaslı vatana, millete ve ümmeti Muhammed’e hizmete devam ediyoruz,” dedi.

İç Anadolu Bölge Başkanı Cemil Ilgaz, ahlaki değerlere zarar veren her türlü oluşumla mücadele edeceklerini ifade etti.

Doğu Anadolu Bölge Başkanı Faruk Akkuş, DUMFED’in milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmek amacıyla kurulduğunu vurguladı.

Toplantı, İstanbul İl Başkanı Galip Köroğlu’nun Türkiye’nin her yerindeki destekçilere teşekkür mesajıyla son buldu.