Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticilerin Temmuz ayı ücretlerinin bazı illerde henüz ödenmediğini duyurdu. Sendika, bu duruma sert tepki göstererek, eğitim emekçilerinin mağduriyet yaşadığını belirtti.

Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Yoksulluğun giderek arttığı, emekçilerin yoksulluk sınırının altında ücretlerle yaşamaya çalıştığı bir dönemde, hak edilen ücretlerin ödenmemesi kabul edilemez" ifadeleri yer aldı. Ayrıca, idarecilerin keyfi tutumlarının eğitim emekçilerini maddi zarara uğrattığına dikkat çekildi.

Mersin’den DİSK'li İşçiler Haykırdı, "Gelirde, Vergide, Adalet İstiyoruz!" Mersin’den DİSK'li İşçiler Haykırdı, "Gelirde, Vergide, Adalet İstiyoruz!"

Sendika, bu tür uygulamalardan derhal vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Eğitim emekçilerinin kazanılmış hakları olan ücretler en kısa sürede ödenmelidir" çağrısında bulundu. Eğitim-Sen, sorunun çözümü için gerekli adımların atılmasını talep ederek, emekçilerin yanında olduklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi