Eğitim-İş Sendikası, 7. Olağan Genel Kurulu'nu 31 Ağustos - 1 Eylül tarihlerinde Ankara’da düzenledi. Katılımın yoğun olduğu genel kurul, demokratik ve katılımcı bir atmosferde, Eğitim-İş kültürüne uygun olarak barış ve kardeşlik duygusu içerisinde coşkuyla geçti. Genel Kurul’da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Suat Özçağdaş, Gamze Taşçıer, Yalçın Karatepe, Meryem Gül Çiftçi Binici, CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Armağan Erdoğan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Vekili B. Safa Yenice, Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ ve MYK Üyeleri, Konfederasyona bağlı sendikaların MYK Üyeleri ve birçok demokratik kitle örgütünün temsilcisi yer aldı.

Genel Kurul, yoklama ve açılışın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Divan oluşturulduktan sonra, ilk Eğitim-İş’in kurucularından Erdal Çalı’nın Divan Başkanlığı yaptığı oturum, sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Genel Başkan Kadem Özbay’ın Açılış Konuşması

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, genel kurulun açılış konuşmasında Eğitim-İş’in eğitim emekçileri için taşıdığı anlam ve geleceğe yönelik kararlılıklarını vurguladı. Özbay konuşmasında, "Bugün burada, hep birlikte Cumhuriyet'ten, emekten ve aydınlanmadan yana Türkiye’nin en büyük sendikası haline getirdiğimiz Eğitim-İş’imizin genel kurulundayız. Sözle, eylemle, yarına kalacak, yarını kazanacak kararlar alacağız," dedi.

Özbay, Eğitim-İş’in yalnızca bir sendika olmadığını, Türkiye’nin dört bir yanında eğitim emekçilerinin umudu ve toplumun vicdanı olduğunu belirterek, "Üye sayımızı 48 binden 148 bine çıkarmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu muazzam büyüme, sadece bir rakamın ötesinde, Eğitim-İş’in örgütlülüğünden, dayanışma ruhundan ve kararlılıkla sürdürdüğü mücadeleden aldığı güçle mümkün olmuştur," şeklinde konuştu.

"Laik ve Bilimsel Eğitimi Savunmaya Devam Edeceğiz"

Eğitim-İş olarak Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, laik, bilimsel ve kamusal eğitimden yana duruşlarından asla ödün vermediklerini ve vermeyeceklerini vurgulayan Özbay, "Bugün Eğitim-İş, sadece eğitim emekçilerinin değil, tüm toplumun güvencesi olmuştur. Çünkü biz, herkes için eşit ve adil bir eğitim hakkını savunuyoruz! Çünkü biz, laik ve bilimsel eğitimi savunuyoruz! Çünkü biz, kamusal eğitimi savunuyoruz!" ifadelerini kullandı.

Mücadele Vurgusu

DİŞ HEKİMLERİ’NDEN ADANA BARO’SUNA ZİYARET DİŞ HEKİMLERİ’NDEN ADANA BARO’SUNA ZİYARET

Kadem Özbay, konuşmasında ayrıca Eğitim-İş’in, eğitimin dinselleştirilmesi ve piyasa koşullarına terk edilmesine karşı mücadeleye devam edeceğini belirtti. Özbay, "Türkiye’de eğitim, dinselleştirme ve piyasalaştırma kavramlarıyla şekilleniyor. Eğitim içeriğinin dinselleştirilmesi ve erişim imkanlarının piyasa koşullarına bırakılması, enflasyon, pahalılık ve eşitsizliklerle birleşince eğitimde sürekli bir gerileme yaşanıyor. Eğitim-İş olarak biz bunun için varız," dedi.

Genel Kurul, Eğitim-İş’in gelecekteki yönelimlerini belirleyecek kararların alınması ve sendikanın çeşitli kademelerinde görev alacak üyelerin seçilmesiyle devam etti. Eğitim-İş, Türkiye genelinde eğitim emekçileri ve tüm toplum için adil, bilimsel ve laik eğitim mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini bir kez daha ortaya koydu.

İkinci gün yapılan seçimlerle, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 2024 Genel Kurulu kapsamında sendika organlarına yeni üyeler seçildi. Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Konfederasyon Üst Kurul Delegeliği için oy kullanılan seçimlerde belirlenen yeni Merkez Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

  • Kadem Özbay
  • Seher Ergin
  • Veli Fırat Şimşek
  • Doğan Dağdelen
  • Bülent Metin
  • Hüseyin Selçuk
  • Yeliz Toy

Denetleme Kurulu'na seçilen isimler Mustafa Günal, Efraim Yıldız, Erhan Çakıcı olurken, Disiplin Kurulu'na İsmail Öztürk, Murat Akçay, İsa Kayadan seçildi. Genel Kurul, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde, coşku ve heyecanla sona erdi.

Editör: Haber Merkezi