Eğitim Sen, memur öğretmenlerin haklı taleplerinin karşılanması ve eğitimini aldıkları mesleklerini icra edebilmeleri için gerekli mevzuat engellerinin derhal kaldırılması gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın memur öğretmenlerin taleplerini dikkate alarak acilen düzenlemeler yapması istendi.

Memur öğretmenler, üniversitelerin ilgili bölümlerini tamamlamış, pedagojik formasyon almış ve öğretmenlik stajı ile mezuniyet sonrasında aday öğretmen olma koşullarını sağlamış olan kadrolu kamu personelleridir. Ancak, mevcut düzenlemeler nedeniyle, öğretmenlik dışında çeşitli görevlerde çalıştırılmakta ve gerçek meslekleri olan öğretmenliği yapma imkanından mahrum kalmaktadırlar.

Dr. Ali İhsan Ökten’in Açtığı Davada Yürütmeyi Durdurma Kararı Dr. Ali İhsan Ökten’in Açtığı Davada Yürütmeyi Durdurma Kararı

Eğitim Sen’in yaptığı açıklamada, Millî Eğitim Bakanlığı'nın Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapılan geçmişteki düzenlemelerin memur öğretmenlerin öğretmenliğe geçiş haklarını ciddi şekilde kısıtladığı ve bu durumun neredeyse tamamen ortadan kaldırıldığı belirtildi. Özellikle, kurum içi-kurumlar arası öğretmenliğe ilk atama kontenjanının kaldırılması, bu süreci daha da zorlaştırmıştır.

Memur öğretmenler, MEB bünyesinde öğretmenlik yapamayan, ancak öğretmenlikle ilgili bölümlerden mezun olan kişiler olarak, geçmişteki liyakat ve kariyer ilkelerine uygun olarak kurumlar arası geçiş haklarının geri verilmesini ve bu konudaki düzenlemelerin bir an önce yapılmasını talep ediyorlar.

Eğitim Sen, memur öğretmenlerin eğitimini aldıkları mesleklerini icra edebilmeleri için, bu konudaki yasaklayıcı mevzuatın kaldırılmasının aciliyetine dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ivedilikle önlem almasını istedi. Memur öğretmenlerin sesine kulak verilmesi ve haklarının teslim edilmesi çağrısında bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi