Eğitim Sen'den Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifine Tepki

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Görüşmeler öncesinde, Eğitim Sen üyeleri, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran ve öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun geri çekilmesi talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı ve TBMM'ye yürüyerek açıklama yaptı. Güvenlik güçlerine rağmen gerçekleştirilen açıklamada, kanun teklifinin geri çekilmesi çağrısı yapıldı.

M E B4

Çukurova Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu Çukurova Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Eğitim Sen Genel Sekreteri Zülküf Güneş, yaptığı açıklamada, Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı'nın öğretmenlerin haklarını gasp ettiğini, mesleği itibarsızlaştırdığını ve eğitim sistemini derin bir krize sürüklediğini belirtti. Güneş, tasarının öğretmenlerin iradesini hiçe saydığını ve bu nedenle kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kanun teklifinin, öğretmenlerin eğitim fakültelerinde aldıkları eğitimi yok sayarak, Millî Eğitim Akademisi tarafından verilecek üç ya da dört dönemlik hazırlık eğitimine tabi tutulmalarını öngördüğünü belirten Güneş, bu sürecin sonunda sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecek öğretmenlerin asgari ücretin dahi altında bir ücretle çalıştırılacaklarını söyledi. Ayrıca, mesleki yetersizliği iki müfettiş raporuyla tespit edilen öğretmenlerin akademiye alınmasının ve başarısızlık durumunda genel idari hizmetler sınıfında memur olarak atanmasının öngörülmesinin, öğretmenlerin iş güvencesini ciddi şekilde tehdit ettiğini ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

M E B8

Eğitim Sen, TBMM Parkı'nda kanun teklifinin geri çekilmesi için oturma eylemi başlattı ve eylemlerine devam edeceklerini duyurdu. Eğitim Sen, öğretmenlerin haklarını koruyacak, eşit işe eşit ücret ilkesine dayanan, adil ve kapsayıcı bir meslek kanunu talep ettiklerini belirtti. Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu, siyasi iktidarı ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i, öğretmenlerin sesine kulak vermeye ve gerçek bir meslek kanunu için çalışmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi