Gündem

Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri 8-15 Ağustos Arasında 1 Milyondan Fazla Aracı Denetledi

Abone Ol

Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri 8-15 Ağustos Arasında 1 Milyondan Fazla Aracı Denetledi

Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri, 8-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında ülke genelinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde toplam 1 milyon 971 bin 985 aracı kontrol etti. Yapılan denetimlerde birçok kural ihlali tespit edilerek, sürücülere işlem yapıldı.

Bu kapsamda:

  • 275 sürücü, araçlarında mevzuata aykırı olarak ışıklı ya da sesli uyarı işareti (çakar) kullandıkları için işlem gördü.
  • 134 bin 588 sürücü hız ihlali yaparken tespit edildi.
  • 26 bin 165 araç periyodik muayenesi yapılmadığı için işlem yapıldı.
  • 17 bin 772 sürücü emniyet kemeri takmadığı için cezalandırıldı.
  • 16 bin 102 kişi sürücü belgesi olmadan araç kullanırken yakalandı.
  • 9 bin 710 araç zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmadığı için işlem gördü.

Toplamda, 447 bin 672 araç veya sürücüye işlem yapıldı.

2024 yılının ilk 7 aylık döneminde ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının %35'inin yasal veya uygun olmayan hızlarda araç kullanımı nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla, trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında yer alan "aşırı hız" ile etkin bir mücadele yürütülmeye devam ediliyor. Bu mücadele kapsamında, şehir içlerinde ve otoyollar dahil tüm şehirler arası karayollarında ortalama hız tespit sistemlerine ek olarak, yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen yeni nesil “Mobil Hız Tespit Sistemleri” ile mevcut mobil radar araçları güçlendirildi.

Yetkililer, trafik kurallarına uyulmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, aşırı hız yapılmaması ve emniyet kemeri takılmasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil," mesajı ile trafik kurallarına uyma çağrısında bulunuldu.

#HayatlaYarışılmaz #TürkiyeninHuzuru