Bugün, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya gelerek Hatay Milletvekili Can Atalay'ın durumu hakkında önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından TİP Genel Başkanı Erkan Baş, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak şu noktaları vurguladı:

  • Can Atalay’ın Kayıt Talebi: “Bizim talebimiz, Can Atalay'ın Meclis kütüğüne kaydının bir an önce yapılması ve Meclis'in bu konuyu gündem yaparak olağanüstü toplanmasıdır.”

  • Destek Veren Partiler: “CHP, DEVA Partisi, DEM Parti, Saadet-Gelecek grupları ile Emek Partisi ve Demokrat Parti milletvekilleri, olağanüstü toplantı çağrımıza destek vereceklerini bildirdiler. Bu konuda imzalar atılmış durumdadır.”

    Aydın’da Çiftçiler Zorluklarla Mücadele Ediyor: İYİ Partili Karakaş Sorunları Gündeme Taşıdı Aydın’da Çiftçiler Zorluklarla Mücadele Ediyor: İYİ Partili Karakaş Sorunları Gündeme Taşıdı
  • Toplanma Zamanı: “15 Ağustos’taki Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın konuşacağı toplantı öncesinde Meclis’in toplanmasını bekliyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı varken, Meclis’in başka konularla toplanmasını doğru bulmuyoruz.”

  • Filistin Meselesinin Önemi: “O gün, Filistin meselesinin dünya çapındaki öneminin farkındayız. Tüm dünyanın gözleri üzerimizdeyken başka konuların gündeme gelmesini istemiyoruz. Meclis’in gerekli adımları atarak olağanüstü toplanması en sağlıklı yol olacaktır.”

  • Can Atalay’ın Görevine Başlaması: “Sonrasında, Can Atalay'ın milletvekilliğinin bir kez daha tescillenmesi ve tahliye yolunun açılarak yemin ederek görevine başlamasını bekliyoruz.”

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise, Can Atalay'ın durumunu değerlendirirken şu görüşleri paylaştı:

  • “Can Atalay'ın vekil olup olmadığına dair yapılan tartışmalar doğru değildir. Can Atalay, Hatay halkının seçtiği milletvekilidir. Nokta!”

  • “Can Atalay şahsında, Gezi Davası kapsamında yapılan hukuksuzluklar üzerinden gasp edilen özgürlükleri tartışmamız gerekiyor.”

  • “Geçtiğimiz dönem yargının siyasetin dizayn edilmesine aracılık ettiği şimdi de siyaseti dizayn etmeye çalışıyor. Bu durum, Meclis’in itibarı ve insanların verdiği oyların değeri açısından ciddi bir sorun yaratmaktadır.”

Bu gelişmeler, Türkiye gündeminde önemli bir yer edinirken, Can Atalay’ın durumu ve Meclis’in tavrı merakla takip ediliyor.

Editör: Haber Merkezi