Erzurum – Erzurum Valiliği tarafından alınan yeni karar doğrultusunda, il sınırları içerisinde çevreyi rahatsız edecek şekilde açıkta alkol tüketimi yasaklandı. Karar, Erzurum’un huzur ve güvenliğini sağlamak, kamu esenliğini korumak ve suç oranlarını azaltmak amacıyla yürürlüğe girdi.

Yeni Düzenlemenin Kapsamı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin imzasıyla yayımlanan karar, kamuya açık alanlarda çevreyi rahatsız edecek şekilde alkol tüketilmesini önlemek için belirli yerlerde alkol alımını yasaklıyor. Yasaklanan alanlar arasında park ve bahçeler, piknik ve mesire alanları, eğitim kurumları ve öğrenci yurtlarının 200 metre çevresi, ibadethaneler ve eklentileri, otogarlar, terminaller, tarihi ve kültürel mekanlar, terk edilmiş yapılar, mezarlıklar ve köprü altları yer alıyor.

Cezai Yaptırımlar

Yasak kapsamına giren bölgelerde alkol tüketiminin tespiti halinde, ilgili kişiler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi uyarınca cezai işlem uygulanacak. Karara uymayanlar, çevreyi rahatsız edecek şekilde alkol tüketmeleri durumunda idari para cezası ile karşı karşıya kalacak.

“ÇEMBER-22” operasyonlarında 3.126 kişinin yakalandı “ÇEMBER-22” operasyonlarında 3.126 kişinin yakalandı

Yürürlüğe Girdi

Karar, Erzurum Valiliği tarafından duyurulmasının ardından hemen yürürlüğe girdi. Uygulamanın denetimi, Valilik bünyesindeki kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi