İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 4 gündür devam eden "KISKAÇ-17" operasyonlarında FETÖ'ye yönelik 18 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 45 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bu operasyonlarla FETÖ'cülere göz açtırmayacaklarını belirtti ve güvenlik güçlerinin huzur, birlik ve beraberlik için kararlılıkla mücadele edeceğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, 1 Haziran 2023-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlar hakkında da bilgi verdi:

Meteoroloji'den 'Sarı Kod' Uyarısı: Sağanak ve Fırtına Etkili Olacak Meteoroloji'den 'Sarı Kod' Uyarısı: Sağanak ve Fırtına Etkili Olacak

- 5191 operasyon düzenlendi.
- 8153 şüpheli yakalandı.
- Yakalanan şüphelilerden 1518'i tutuklandı.
- 1751'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince 18 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, şüphelilerin örgütün sözde "Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri, "ByLock" kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ve dokümana da el konulduğu açıklandı. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, milletin dualarının onlarla olduğunu ifade etti.

#Türkiye'ninHuzuru 🇹🇷 #FETÖOperasyonları #FETÖ #Operasyon #Güvenlik #İçişleriBakanı #AliYerlikaya #Türkiye #Huzur #Polis #Emniyet #ByLock #Şüpheli #Tutuklama #AdliKontrol #GüvenlikGüçleri #Tebrik #Mücadele

Editör: Haber Merkezi