Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Günay Şahin; "Seyhan Belediyesi temizlik müdür yardımcısı beni arayıp "Bir daha bizleri yazarsan sana neler yapacağımı göreceksin, ben zazayım diğer müdürlere benzemem" şeklinde tehdidine mağruz kaldım."

WhatsApp Görsel 2023-08-21 saat 12.00.39

Savcılığa bugün suç duyurusnda bulunacağını belirten Muhtar Günay Şahin, mahalle sakinlerininde katılımıyla muhtarlık önünde kitlesel basın açıklaması yaptı.

Şahin konuyla ilgili açıklamasında şunlara dikkat çekti;

Öncelikle katılım sağlayıp buraya kadar gelip mücadelemize destek verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.

2014 yılında muhtar seçildikten sonra tek mücadelem mahallemizin eksiklerini tespit edip bu hizmetlerin mahallemize gelmesini sağlamaktı.

Bu mücadelemiz sonrası siz değerli mahalle sakinlerimizin de desteğiyle mahallemize "Kapalı semt pazarı, taziye evi ve kreş gibi tesislerin yapılmasına vesile olduk.

Ancak imar sorununa, ana caddeler üzerine kurulan pazar sorunumuza ve sokakların temizliğine yönelik belediyeyi harekete geçirip bir adım attıramadık.

WhatsApp Görsel 2023-08-21 saat 11.53.36

Bu konuda Seyhan Belediye Başkanı Sn. Akif Kemal Akay'a seçildikten sonra ilk olarak kapalı semt pazarı sorunumuzu söyledik. Kendisi başta ilgilendi siz mahalle sakinlerimize anket yaptırdı anket geneli pazar sorunu çözülmesini istemesine rağmen yine herhangi bir girişimde bulunulmadı.

-Sokak sayımız çok fazla önceki dönem personel sayımız 7 idi ve sabit süpürge aracı vardı. Bu koşullarda bile 500 adet sokağımızın temizliğinde yetersiz kalınırken Personel alacaklarını söylediler 4 yıl geçti personel almadıkları gibi mahallemizde personel sayısı 3 e düşürüldü. Sokaklar adeta çöplüğe dönüştü.

4 yıldır mahallenin Asfalt yama sorunu hala tamamlanmadı.

Asfalt çalışmaları o kadar gelişi güzel yapıldı ki evlerimiz yolun altında kaldı.

Pandemi, Sel Felaketi, deprem ve seçim!

Evet zor bir süreç geçirdik ama bunlar hizmet alamamanın bahanesi olamaz.

Nasıl ki vatandaşlar bu felaketlere bakmadan gidip emlak vergisini çöp vergisini zamanında ödüyorsa bu vergilerin karşılığında da hizmet talebimiz en doğal hakkımızdır,

16 Ağustos Çarşamba günü sokakların kirliliği konusunda ve  Az personel ile bu mahallenin temizliğinin mümkün olmadığına dair sosyal medya hesabımdan paylaşımım sonrasında gece saat 22:06 da Seyhan Belediyesi temizlik müdür yardımcısı beni arayıp "Bir daha bizleri yazarsan sana neler yapacağımı göreceksin, ben zazayım diğer müdürlere benzemem" şeklinde tehdidine mağruz kaldım.

Ben de "Elinden geleni ardına koyma", mahallenin temizlik sorunu çözülene kadar ben sizi yazmaya devam edeceğim dedim.

 Bu tehdit sadece şahsıma yapılmış bir tehdit değildir. Tüm yeşilyurt halkına yapılmış bir tehdittir.

Bu tehdit tüm muhtarlara yapılmış bir tehdittir.

Bu tehdit aynı zamanda tüm kadınlara yapılmış bir tehdittir.

Bu olayın daha üzücü yanı kadın dostu olduğunu söyleyen  Seyhan Belediye Başkanı Sn. Akif Kemal Akay' ın olaya tepkisiz kalmasıdır.

WhatsApp Görsel 2023-08-21 saat 11.53.37

Sayın Başkan! Beni gecenin 22:06 da sadece ve sadece mahalle sakinlerim arayabilir.

Benim muhattabım sizin bürokratlarınız olamaz, Seçilmişliğinizi hatırlayın ve gereğini yapın. Aksi halde kadına şiddetin arttığı bu dönemde sessizliğiniz başka erkek bürokratlarınıza cesaret verecektir.

Basın açıklamamızda biz Yeşilyurt halkını yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, meclis üyelerine ve basın mensuplarına desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Basın açıklamamızın ardından yasal süreci başlatmak üzere suç duyurusunda bulunmak için adliyeye gideceğiz. Hepinize teşekkür ederim.

Editör: Haber Merkezi