AHEF, AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ AHEF, AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

28 Eylül 2024 tarihinde Güney İlleri Tabip Odaları (GİTO) Toplantısı, Mersin Tabip Odası (MTO) Toplantı Salonu'nda toplantı. Toplantıya Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi (MK) Genel Sekreteri Dr. Hilmi Önder Tamam, MK Üyeleri Dr. Ayşegül Ateş Tarla, Dr. Ali Kanatlı ve Dr. Ali Karakoç'un yanı sıra, Mersin, Adana, Adıyaman, Antakya, Gaziantep-Kilis, Kahramanmaraş ve Osmaniye Tabip Odaları başkanları, heyetleri ve çeşitli TTB kollarında görev yapan hekimler ile Mersin Tıp öğrencileri Kolu (TÖK) üyeleri katıldı.

Resim

Toplantının açılış konuşmasını MTO Başkanı Dr. İzzet Çalış yaptı. Divan seçiminin ardından TTB MK Genel Sekreteri Dr. Hilmi Önder OK, TTB ve tabip odalarının yürüteceği ortak çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantının programında, Hatay ve Adıyaman Tabip Odaları'nın sunduğu 18. ay deprem raporu, deprem sonrası yerel sorunlar, tabip odalarının faaliyetleri ve karşılaştıkları sorunlar ile TTB'den beklentiler yer aldı. Ayrıca, "İnfodemi ve Aşı Karşıtlığına Karşı Etik/Hukuki Yükümlülük" başlıklı sunumu Dr. Özkan Özdemir (MTO), "Tek Sağlık ve MTO'nun Mersin Çevre Platformu Deneyimi" başlıklı sunumu ise Dr. Sibel Ünlü (MTO) gerçekleştirdi. MTO Kültür-Sanat Komisyonu üyesi Dr. Seyfi Arslan da "Medikal Fotoğrafçılık" konulu bir sunum yaptı.

Toplantının sonunda, “Güney İlleri Tabip Odaları Örgütlenme ve Birlikte Güçlenme” kitlelerinin ve divan tarafından sonuç bildirimi okundu. Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu, Merkez Konseyi Üyeleri, Güney İlleri Tabip Odaları ve tüm izinleri alındı.

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu

Resim

Resim

Editör: Haber Merkezi