Bankalardan PTT'ye Ceza Yağmuru

Haber-Sen Genel Başkanı Mesut  Balcan, PTT'nin Sözleşme Yükümlülüklerini Yerine Getirememesi Nedeniyle Kesilen Cezalara Dikkat Çekti

Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, PTT’nin bankalar ile yaptığı sözleşmelerin yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle kuruma her gün yeni cezalar kesildiğini belirtti. Alt yapısını yenilemekten kaçınan PTT'ye bu cezaların gelmeye devam edeceğini ifade eden Balcan, en son İş Bankası’ndan gelen cezanın detaylarını paylaştı.

Tarım Orkam-Sen 23. Yılında Mücadeleye Kararlılıkla Devam Ediyor Tarım Orkam-Sen 23. Yılında Mücadeleye Kararlılıkla Devam Ediyor

PTT’nin liyakatsiz yöneticileri tarafından "SLA Cezalarında Dikkat Edilecek Hususlara İlişkin Tebliğ" yazısını dikkate almadan İş Bankası ile banka müşterilerine kartlarının dağıtılması için bir sözleşme yapıldığını belirten Balcan, banka tarafından taahhüdünü yerine getiremeyen PTT'ye 2019-2024 tarihleri arasında 1.222.502 kart için toplamda 24.455.765,74 TL ceza kesildiğini açıkladı.

Balcan, bir bankadan bu kadar ceza kesildiğine göre, 2019-2024 yılları arasında PTT ile diğer kurumlar arasında yapılan kötü sözleşmelerin bedelinin ne kadar olduğunun sorgulanması gerektiğini ifade etti. 10 banka ile böyle bir anlaşma varsa, 250 milyon TL zarar oluşacağını belirtti.

Balcan, PTT Genel Müdürlüğü’nün bu zararları idareciler aracılığı ile posta emekçilerinden tahsil etmeye çalışmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Liyakatsiz ve iş bilmez yöneticilerin emekçilere fatura çıkarmasının ve devleti zarara uğratmasının kabul edilemez olduğunu belirten Balcan, PTT yöneticilerini uyarmaya ve kamuoyu ile bu durumu paylaşmaya devam edeceklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi