Haftanın ilk gününde dolar ve euro arttı mı? İşte 15 Temmuz 2024 güncel fiyatlar

Dolar/TL, güneş yükselişiyle başlamasının ardından 33.0840 seviyesinden işlem görüyor. Cuma günü yükselişi izleyen dolar/TL, günü bir önceki güne göre yüzde 0,7 üstünde 33,0500'dan fazla tamamladı. Yeni faiz oranıyla dolar/TL'ye geçiş yapıldığında, 10,10 itibarıyla önceki yıla göre yüzde 0,1 oranında artışın 33.0840'tan fazla olacağı görülüyor. Aynı dakikalarda euro/TL önceki değerinin hemen üstünde 36,0530'dan, sterlin/TL ise yüzde 0,1 azalışla 42,8910'dan satılıyor.

Dolar endeksi, cuma gününüzü yüzde 0,3 seviyesinden 104,1 seviyesine indirirken, şu sıralarda önceki beklentilerinin yüzde 0,2 üzerinde 104,3 seviyesinde izliyor. Hafta sonu ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunulması, yeni haftada Trump'ın hakları üzerinde etkili olması, bu gelişmenin ardından piyasalarda Trump'ın yeniden başkan seçilmesi olasılığı fiyat

Ağustos ayı enflasyonu bugün açıklanacak: Beklentiler ne yönde? Ağustos ayı enflasyonu bugün açıklanacak: Beklentiler ne yönde?

Analistler, bu hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararının piyasaların odağında bulunduğunu belirtiyor. Bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları takip edilecek. Analistler, Fed'in bu yıl faiz indirimine yönelik beklentilerinin gücünü koruduğunu ve yatırımcıların Powell'ın açıklamaları doğrultusunda Dallas Bankası'nın sonraki politikalarına atıfta bulunarak daha fazla döviz arayacağını söylüyor.

Bugün veri noktasında Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve ABD'de New York Fed sanayi yatırımı öne çıkıyor. Teknik açıdan dolar endeksinde 105 ve 106 seviyeleri direnç, 103 ve 102 seviyeleri ise destek konumu olarak ortaya çıkıyor

Editör: Haber Merkezi