Hamas Hareketi, kuruluşunun 37. yılı münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Hareket, Gazze'deki soykırımın durdurulmasına yönelik her türlü ciddi ve gerçek girişime açık olduklarını belirtti. Açıklamada, “Halkımızın hak, ilke ve emellerine, şehitlerin kanlarına ve fedakarlıklarına sıkı sıkıya bağlılıkla birlikte, işgalin halkımıza yönelik saldırganlığını ve suçlarını durdurmak için her türlü girişime açığız” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, yapılacak olan muhtemel anlaşmalarla ilgili talepler sıralandı. Bu talepler arasında yerinden edilenlerin geri dönmesi, işgalin geri çekilmesi, halkın yardım alması, işgalin yok ettiği yerlerin yeniden inşa edilmesi ve ciddi bir esir takası anlaşması yer aldı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen: Suriye'nin Geleceği İçin Azınlıkların Korunması ve Kapsayıcı Süreç Şart BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen: Suriye'nin Geleceği İçin Azınlıkların Korunması ve Kapsayıcı Süreç Şart

Açıklamada, İsrail medyasında yer alan esir takası tekliflerine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi. Filistin halkının kendi geleceğini belirleme hakkına sahip olduğu vurgulanırken, hiçbir gücün Filistin halkı adına karar verme yetkisine sahip olmadığı ifade edildi. Hamas, Gazze'nin geleceği ile ilgili uluslararası ya da Siyonist projeleri reddettiğini de belirtti.

Bu açıklama, Hamas’ın Filistin’in özgürlüğü için verdiği mücadelenin yanı sıra, uluslararası topluma Filistin halkının kendi kaderini tayin etme hakkını hatırlatmayı amaçlıyor.

Editör: Haber Merkezi