Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Kamuoyuna Duyuru

Özel, "1,5 yıl sonra erken seçimi olası görüyorum" dedi. Özel, "1,5 yıl sonra erken seçimi olası görüyorum" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Sayın Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yanıltıcı bilgiler paylaşarak kamuoyunu yanlış yönlendirmeye devam etmektedir. 2017/13 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Dicle Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye gönderilen resmi yazılara atıfta bulunarak, maksatlı bir şekilde yapılan işlemleri çarpıtmaktadır.

Doğru Bilgilendirme İhtiyacı:

Türk Lirası'nın değerinin korunması ve kamu sözleşmelerinde standardizasyonun sağlanması amacıyla, 683 sayılı KHK kapsamındaki kamu kurumlarının yabancı para cinsinden yurtiçi ödeme yükümlülüğü olan alacaklarının, borçlunun talebi üzerine 2 Ocak 2017 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan döviz alış kurundan, 31 Aralık 2017 tarihine kadar Türk Lirası olarak tahsil edilebilmesine imkan sağlanmıştır.

Bu kapsamda, 28 Nisan 2017 tarihli ve 2017/13 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile özelleştirme sözleşmelerinden doğan ABD Doları cinsinden taksit bedellerinin Türk Lirası olarak ödenmesi mümkün kılınmıştır. İlgili mevzuat doğrultusunda başvuran tüm yatırımcılarla Hazine alacakları için uygulanan faiz oranı esas alınarak ek sözleşmeler yapılmıştır. Tüm borçlulardan da alacaklar o günün kurundan çevrilerek zamanında ve eksiksiz tahsil edilmiş, herhangi bir kamu zararı oluşmamış ve bu işlemler Sayıştay denetiminden geçmiştir.

Ancak, Sayın Yavuzyılmaz, 2017 tarihli söz konusu Türk Lirasına dönüşüm işlemlerini sanki bugün yeni yapılmış gibi bir algı oluşturmaya çalışmakta ve tahsilatları tamamlanmış alacakları 2024 yılı güncel döviz kurları ile yeniden hesaplamaktadır.

Kamuoyunun Dikkatine:

Sayın vekilin siyasi saiklerle yaptığı anlaşılan bu iddialara kamuoyunun itibar etmemesi önemle rica olunur.

Editör: Haber Merkezi