AKP’DEN CHP’YE GEÇEN ERZURUM ŞENKAYA BELEDİYESİ’NDE BORÇ KRİZİ:
BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRTECEĞİZ!
 

CHP’li vekiller Mahmut Tanal ve Servet Mullaoğlu, AKP’den CHP’ye geçen Erzurum Şenkaya Belediyesi’ni ziyaret etti.

CHP’li Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan’ın, eski yönetimden devraldığı borcu ve usulsüz işlemleri göstermek için belediye binasına astırdığı pankarttaki maddeleri tek tek okuyan CHP’li vekil Tanal, “Zehir zıkkım olsun bunlara! Burunlarından fitil fitil getirteceğiz!” şeklinde tepkisini dile getirdi.

 

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'dan Çarpıcı Açıklama: Yap-İşlet-Devret Modellerine Kur Ayarlaması Geldi CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'dan Çarpıcı Açıklama: Yap-İşlet-Devret Modellerine Kur Ayarlaması Geldi

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu ve CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş ile birlikte, CHP’nin 47 yıl sonra kazandığı Erzurum Şenkaya Belediyesi’ni ziyaret etti.
Şenkaya Belediyesi Borç Foto

Şenkaya Belediyesi’nin 31 Mart seçimlerinde AKP’den devralındığını hatırlatan Tanal, seçimi kazanan CHP’li Başkan Görbil Özcan’ı tebrik etti.
 

Eski AKP’li belediye yönetiminin, geride yüklü borç bıraktığını dile getiren Tanal, CHP’li Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan’ın, şeffaf belediyecilik gereği olarak, devraldığı borç miktarını, geçmişteki usulsüz işlemleri, yaptırdığı pankartla belediye binasına astırdığını aktardı.

ŞENKAYA BELEDİYESİ BÖYLE ZARARA UĞRATILMIŞ
 

Pankarta basılı maddeleri tek tek okuyarak tepkisini ortaya koyan Tanal, AKP’li yönetimin, 16 bin nüfuslu ilçede geride bıraktığı belediye borcunun, 108 milyon 391 bin 54 lira 24 kuruş olduğunu belirtti. Buna ilave olarak da fatura edilmemiş 12 milyon TL borç bulunduğunu anlatan Tanal, ikisi toplandığında, kasası boşalan Şenkaya Belediyesi’nin borç miktarının 120 bin TL’yi geçtiğini vurguladı.

İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALMA, BAŞKANIN TEMSİL GİDERLERİ!
 

5 kişinin de işe gitmeden Şenkaya Belediyesi’nden maaş aldığının belirlendiğini kaydeden Tanal, seçimi kaybeden AKP’li eski Belediye Başkanı’nın sadece 2023 yılında temsil ve ağırlama gideri olarak 2 milyon 500 bin lira harcandığının tespit edildiğini anlattı.

CHP’li vekil Mahmut Tanal, yine 2023’te işletmeciliği belediyede olan Şirankes Kafe’den misafirlere verilen hediye ve ağırlama giderinin 2 buçuk milyon TL olduğunu aktardı.

SEÇİM GÜNÜ ALINAN 425 KİLO LOP ET KAYIP
 

Tanal, 31 Mart’ta seçim günü belediyeye fatura edilen 425 kilo lop etin bedelinin 189 bin 450 lira olduğunu, ancak belirtilen miktardaki etin nerede olduğunun tespit edilmediğini ifade etti.
 

2023 yılında belediye işletmesi Şirankes Kafe ve diğer kafeler için malzeme alındığı halde ödenmeyen fatura miktarını ise 1 milyon 223 bin lira şeklinde açıklayan Tanal, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve parası gönderildiği halde Akşar Yöresel Ürün Pazarı’ndan ödenmeyen borç miktarını da 1 milyon 800 bin 169 lira olarak duyurdu.

 

TANAL: BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRTECEĞİZ!
 

Şenkaya halkının parasını yiyenlerden hesap soracaklarını vurgulayan Tanal, “Zehir zıkkım olsun bunlara! Belediye Başkanımız Görbil Özcan ve CHP olarak bizler, bunun peşini bırakmayacağız. Şikayet edeceğiz. Halkın buradaki emeğini onlara yedirtmeyeceğiz. Burunlarından fitil fitil getirteceğiz!” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi