Siyaset

Hüseyin Alpay: "Toplumsal Barış İçin Genel Af İlan Edilmeli"

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, "Siyasi suçlar dahil olmak üzere, toplumsal barış için genel af derhal ilan edilmelidir" dedi.

Abone Ol

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, Türkiye’de cezaevlerindeki doluluğa dikkat çekerek, toplumsal barışın sağlanabilmesi için genel af ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Alpay, "Siyasi suçlar dahil olmak üzere, toplumsal barış için genel af derhal ilan edilmelidir" ifadesini kullanarak, cezaevlerindeki mevcut durumun sürdürülemez olduğunu belirtti.

Hüseyin Alpay, Türkiye’deki cezaevlerinin kapasite sorunu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alpay, cezaevlerinin toplam kapasitesinin 250 bin kişi olmasına rağmen, şu anda 350 bin kişinin cezaevlerinde bulunduğunu vurguladı. Cezaevlerinde kapasitenin çok üzerinde bir doluluk olduğunu belirten Alpay, “Bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bu durum, cezaevlerinde insanlık onuruna yakışmayan koşulların oluşmasına sebep olmaktadır,” dedi.

Adalet Sistemine Eleştiriler:

Alpay, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği her dört ihlal kararından üçünün “adil yargılanma hakkı ihlali” nedeniyle verildiğini hatırlatarak, Türkiye'de adalet sistemine olan güvenin azaldığını öne sürdü. "Yurttaşların adalete olan güven duygusu gün geçtikçe azalıyor," diyen Alpay, Türkiye'deki adalet sisteminin düzgün işlemediğini savundu.

Af Yasası Önerileri:

Genel af çağrısının yanı sıra, Hüseyin Alpay olası bir af yasasının kapsamına dair detaylı önerilerde bulundu. Alpay, mükerrer suçlar, 4/4’ler, denetimli serbestlik, koşullu tahliye, disiplin affı ve 31 Temmuz COVID infaz yasası mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, ehliyet affı ve çekte hapis cezasının kaldırılması gerektiğini belirterek, "Ağırlaşan ekonomik koşullarda şoför esnafına can suyu olacak ehliyet affı ile borcunu ödeyemediği için hapse konulan esnaflarımız için acil tedbirlerin alınması kaçınılmazdır," dedi.

Alpay, açıklamasını "Siyasi suçlar dahil olmak üzere, toplumsal barış için genel af derhal ilan edilmelidir," diyerek bitirdi ve genel affın toplumda huzur ve barışın sağlanmasına katkıda bulunacağını savundu.

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay'ın açıklamaları, Türkiye'de cezaevlerindeki doluluk oranı ve adalet sistemine olan eleştirilerle birlikte, toplumsal barış ve adaletin yeniden tesis edilmesi adına bir genel af çağrısı olarak dikkat çekti. Alpay'ın önerileri, özellikle siyasi suçlardan hüküm giymiş olanlar ve ekonomik nedenlerle mahkum edilenler için kapsamlı bir çözüm sunmayı hedefliyor.