Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İzmir'deki Belgesel Gösteriminde 30 Ağustos Zaferi'ni Anlattı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İstiklal Uğruna İstikbalinden Vazgeçenler: Jandarma Albay Mümin Aksoy" Belgeselinin Özel Gösterimine Katıldı

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'de "İstiklal Uğruna İstikbalinden Vazgeçenler: Jandarma Albay Mümin Aksoy" adlı belgeselin özel gösterimine katılarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve önemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "30 Ağustos zaferi, şehit kanlarıyla sulanmış, bin yıllık vatanımıza göz dikenlere verilmiş onurlu bir cevap, kutsal vatan toprağında yükselen ebedi bir anıttır. Aziz milletimiz, kazandığı bağımsızlığını, millî birlik ve beraberliğini sonsuza dek koruyacaktır. Bize bu büyük kıvanç ve mutluluğu bahşedenleri, hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız," dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. Yılı

Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Devlet Opera ve Balesi Necdet Aydın Sahnesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Bakan Yerlikaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na giden süreci anlatarak, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde gösterdiği kahramanlıklardan bahsetti. "953 yıl önce, yine bir ağustos günü, bu aziz toprakları vatan kıldık. Ama o günden beri, vatanımıza göz koyanlar hiç eksilmedi," diyen Yerlikaya, Türkiye'nin milli birlik ve beraberlik ruhuyla her türlü zorluğun üstesinden geldiğini vurguladı.

Mümin Aksoy'un Kahramanlık Hikayesi

Bakan Yerlikaya, konuşmasında "İstiklal Uğruna İstikbalinden Vazgeçenler: Jandarma Albay Mümin Aksoy" belgeselinin önemine de değindi. Mümin Aksoy'un cesur bir Türk subayı olarak vatanı uğruna hem canını hem de üniformasını feda ettiğini belirten Yerlikaya, "Mümin Bey, bir jandarma subayıydı. Şerefli bir Türk askeriydi. Vatanı için sadece canından değil, şanlı üniformasından da vazgeçmişti," dedi. Aksoy'un hayatını ve mücadelesini anlatan belgeselin izleyicilere duygusal anlar yaşattığını ekledi.

"Bu Zafer Bin Yıllık Vatanımıza Göz Dikenlere Verilmiş Onurlu Bir Cevap"

Yerlikaya, 30 Ağustos zaferinin, milletin birlik ve beraberlik içinde hareket ederek düşmana karşı kazandığı büyük bir zafer olduğunu ifade etti. "30 Ağustos; Milletimizin yediden yetmişe kenetlendiği, kahraman ordumuzun düşmanı dize getirdiği, İstiklal mücadelemizin şanla, şerefle ve zaferle taçlandığı bir büyük destandı," diyen Yerlikaya, bu zaferin Türk milletinin bağımsızlığını ve milli birliğini sonsuza dek koruyacağını belirtti.

İzmir Valisi Elban'dan Teşekkür

İzmir Valisi Süleyman Elban ise konuşmasında, belgeselin gösteriminin İzmir'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Jandarma Albay Mümin Aksoy'un vatanı uğruna yaptığı fedakarlıklardan bahsetti. Vali Elban, "Bu tarihi kişilik ve kahramanın, ruhunun şad olmasına ve yapmış olduğu fedakarlıkların anlaşılmasına vesile olacağını düşünüyorum," ifadelerini kullandı.

Gösterim ve Müzik Dinletisi

Konuşmaların ardından "İstiklal Uğruna İstikbalinden Vazgeçenler: Jandarma Albay Mümin Aksoy" belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca, ünlü piyanist Fahir Atakoğlu da piyano resitali sundu.