Siyaset

İmamoğlu: “Ben buradan bir söz söyleyince, bütün bakanlarımız açıklamalar yapmaya koşuyorlar!”

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “17 Ağustos’un Çeyrek Asır Ardından” başlıklı etkinlikte yaptığı konuşmada, olası Marmara Depremi için yerel çözümler üretmeye devam edeceklerini vurguladı. İmamoğlu, “Biri dinliyor diye sesini kısmak yok, biri kızar diye konuşmamak yok. Hepimizin çocuğu, hepimizin evindeki bebeği, doğmamış yaşamların sorumluluğu bizim üzerimizde,” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Planlama Ajansı (İPA) iş birliğiyle düzenlenen iki günlük bilimsel etkinlik, CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın da katılımıyla İPA’nın Florya’daki yerleşkesinde gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını İBB Başkanı İmamoğlu ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Bozbey yaptı.

"Depreme Hazırlıkta Bilim ve Akıl Yolumuzu Aydınlatıyor"

İmamoğlu, konuşmasında 25 yıl önce yaşanan 17 Ağustos 1999 depreminin hatırasının hala canlı olduğunu belirterek, “Çeyrek asır önce sarsılan bu coğrafyada, sorumluluğumuz devam ediyor ve çalışmaya devam edeceğiz. Tek ışığımız var; bilim, teknik, akıl. Bu ışığı izleyerek doğru yolu bulacağız,” ifadelerini kullandı.

"Marmara Depremi, Türkiye’nin Depremidir"

İmamoğlu, Sanayi Bakanlığı’nın 2021 yılında hazırladığı bir haritayı referans göstererek, “Marmara Bölgesi’nde yaşanacak bir deprem, sadece İstanbul’un değil, tüm Türkiye’nin meselesidir. Bu deprem, ülkemizin ekonomik, sosyal ve jeopolitik dengesini etkileyebilir,” diye konuştu.

"Bakanlar Koşuyor Ama Çözüm Yok"

İmamoğlu, İstanbul’un gerçek nüfusunun TÜİK verileriyle doğru yansıtılmadığını ifade ederek, “Ben buradan bir söz söyleyince, bütün bakanlarımız açıklamalar yapmaya koşuyorlar ama soruna çözüm bulmakta, toplumu aydınlatmakta bir çaba göremiyorum,” dedi. İmamoğlu, ayrıca İstanbul’da nüfus azalması iddialarına da değinerek, askeri alanların konut projelerine açılmasını eleştirdi.

"Yangının Bizi de Perişan Edeceğini Bilmeliyiz"

İmamoğlu, Marmara Bölgesi’nde dirençli şehirler inşa etmenin önemine dikkat çekti ve şöyle devam etti: “Kendi bahçemizde yeşillendireceğimiz bir ortamın, etrafımız yangın yerine dönmüşken bize hiçbir faydasının olamayacağını, o yangının bizi de perişan edeceğini bilmemiz lazım.”

Etkinlikte, deprem konusunda yerel yönetimlerin ve merkezi idarenin birlikte çalışması gerektiğinin altını çizen İmamoğlu, Marmara Belediyeler Birliği’nin bu iş birliğinde önemli bir rol oynayacağını belirtti.