İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de gazeteci Uğur Dündar’ın sorularını yanıtlayarak gündeme dair sert açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, hakkında açılan "ahmak" davası ve yargı süreciyle ilgili çarpıcı ifadeler kullanarak iktidara meydan okudu.

İmamoğlu, "İstinaf benim hakkımda bir ceza versin, bu iktidar Yargıtay karar gününü göremez, bu millet ayağa kalkar!" diyerek, hukuki süreçlerin siyasallaştırılmasına tepki gösterdi. "Bin tane hukukçuya sorsanız, bir tanesi 'ahmak' kelimesinden ceza kesmez. Ahmak kime denmiş? O belli. Bilirkişi raporu belli. Yapılan hamleler belli. Buradan dava üretiyorsun. Ayıptır," ifadelerini kullanan İmamoğlu, bu davanın bir "yargısal taciz" olduğunu belirtti.

"Kemal Kılıçdaroğlu'yla Kader Birliği Yaptık"

Hatay'da tırın çarptığı 4 yaşındaki çocuk öldü, kardeşi ve annesi yaralandı Hatay'da tırın çarptığı 4 yaşındaki çocuk öldü, kardeşi ve annesi yaralandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilişkisine dair de açıklamalar yapan İmamoğlu, “Ben Kemal Kılıçdaroğlu'yla kader birliği yapmış bir kişiyim. Biz 2010'dan beri bir kader birliği yaptık. Biz, sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile iyi bir diyaloğa sahip olduk ve hep olacağız,” diyerek, Kılıçdaroğlu ile arasında güçlü bir bağ olduğunu vurguladı.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile zaman zaman farklı düşündükleri konular olsa da bu durumun ilişkilerini bozmadığını ifade etti ve “Elbette ters düştüğümüz konular olmuştur. Özellikle değişim süreci ve sonrasındaki zaman diliminde farklı düşüncelerimiz olmuştur ama bu bizim aramızı bozamaz,” dedi.

"Yargıyı Bu Hale Düşürenler Utansın"

Hukuk sistemine yönelik eleştirilerini sürdüren İmamoğlu, "Yargıyı bu hale düşürenler utansın," diyerek, kendisine açılan davayı "gülünç ve komik" olarak nitelendirdi. Yargının siyasallaştırılmasına tepki gösteren İmamoğlu, “Duyuyoruz ki herkes gergin. Ben de diyorum ki Allah aşkına ceza mı? Hemen verin. Bu millet öyle bir ceza keser ki... Hemen İstinaf karar versin, hemen. Ceza mı keser? Verin. Adalet bekliyoruz,” sözleriyle hukukun üstünlüğü ve adalet talebinde bulundu.

İmamoğlu, açıklamalarında halkın adalete olan güveninin zedelendiğine dikkat çekerek, iktidarın bu süreçten zarar göreceğini savundu: “Bu saçma sapan davayla Cumhuriyet'i, demokrasiyi niye zedeliyorsunuz? Bir ceza vererek bu ülkenin yurt dışına olan itibarsız yüzünü daha da itibarsız hale getireceksiniz. Ekonomi berbat, ekonomiyle ilgili yarattığınız güvensizliği daha da derinleştireceksiniz. Kim kazanacak?”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu sert açıklamaları, hukuk ve siyaset arenasında geniş yankı uyandırmaya devam edecek gibi görünüyor.

Editör: Haber Merkezi