Karşıyaka Halk Festivali Güvenlik Engeli Nedeniyle Ertelendi Karşıyaka Halk Festivali Güvenlik Engeli Nedeniyle Ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, 17 Ağustos 1999 Depremi’nin Türkiye için bir milat olması gerektiğini ancak bu fırsatın değerlendirilemediğini ifade etti. İmamoğlu, "17 Ağustos 1999 Depremi bir milat olmalıydı, ne yazık ki olamadı. İstanbul’da güçlü bir dönüşüm desteği başlattık. Dar gelirli ailelerin riskli yapılarının yüzde 65’e varan maliyetini İBB olarak biz karşılıyoruz. Hayatlar Yıkılmıyor, İstanbul Yenileniyor," dedi.

Mansur Yavaş ise Gölcük Depremi’nin üzerinden geçen 25 yıl boyunca yaşanan acıların hala taze olduğunu belirtti. Yavaş, "Acımız hala yüreğimizi yakarken sonraki depremlerde verdiğimiz kayıplar, yeterince hazırlıklı olmadığımızı maalesef canlarımızla yüzümüze vurdu. Kaybettiğimiz canları rahmetle anıyor, bir daha böyle acılar yaşamamak için çalışıyoruz," ifadelerini kullandı.

Her iki başkan da, deprem felaketinin Türkiye için unutulmaz bir ders olduğunu vurgulayarak, gelecekte benzer acıların yaşanmaması için gereken önlemlerin alınmasının önemine dikkat çektiler.

Editör: Haber Merkezi