Köy Enstitülerinin 85. Yılında Aydınlanma Meşalesi Düziçi’nden Yeniden Yükseldi Köy Enstitülerinin 85. Yılında Aydınlanma Meşalesi Düziçi’nden Yeniden Yükseldi

Çukurova Üniversitesi, girişimci kadınları destekleyecek

İş kadınları, üniversitede girişimciliği ve gençleri konuştu

ADANA – İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Gergin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş’le kadın girişimciliğini, kent ekonomisini ve eğitimi konuştu.


Rektör Beriş’e nezaket ziyaretinde bulunan İŞKAD heyeti, anlamlı buluşmada üniversite-sanayi işbirliği, kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve gençlerin iş dünyasına entegrasyonu konularında fikir alışverişinde bulundu.
İŞKAD Başkanı Gergin, görüşme kapsamında, “İnanıyoruz ki; eğitim ve girişimcilik arasındaki köprüleri güçlendirecek işbirlikleri, bölgemizin kalkınmasında önemli bir rol oynayacaktır” dedi.

Işkad Çü2
Nazik ev sahipliği ve yapıcı yaklaşımı için Rektör Beriş’e teşekkür eden Gergin, girişimcilik ekosistemine dahil olacak yeni gençlerin sadece Adana açısından değil Türkiye’nin uluslararası boyutta daha çok öne çıkmasını sağlayabileceğine işaret etti.
Verimli görüşme gerçekleştiğine vurgu yapan Başkan Gergin, “Sayın rektörümüzün vizyoner yaklaşımı ve işbirliğine açık tutumu bizleri memnun etti. Bu buluşmanın bölgemizde kadınların ekonomik hayata daha etkin katılımı ve gençlerin gelişimi adına önemli adımlara vesile olacağına inanıyoruz. Nazik ev sahipliği ve yapıcı yaklaşımı için Sayın Rektörümüze teşekkür ederiz” dedi.


REKTÖRDEN DESTEK…
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş ise üniversitenin bilgi paylaşımında kadınlar, gençler ve girişimcilere kapısının açık olduğunu belirtti. Üniversite-sanayi işbirliğinin gelişimi için çeşitli projeler gerçekleştirildiğine dikkat çeken Rektör Beriş, kadın girişimciliğini ve gençlerin ekonomik sisteme daha çok entegrasyonu için İŞKAD yönetimi ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi