İsrail, yaklaşık bir yıllık çatışmanın ardından Beyrut'un merkezine yönelik ilk hava saldırısını gerçekleştirdi. Pazartesi sabahı yapılan saldırıda, bir apartman binası yerle bir oldu. Bu saldırı, İsrail'in Lübnan genelindeki hedeflere yönelik önceki saldırılarının ardından geldi ve çok sayıda ölümle sonuçlandı. Hizbullah, lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesiyle komuta yapısında ağır kayıplar yaşadı.

Olay yerinde bulunan Associated Press gazetecilerine göre, hava saldırısı çok katlı bir konut binasını hedef aldı. Videolar, yoğun bir ana caddede binanın yakınında toplanan ambulanslar ve kalabalığı gösterdi.

Lübnan'daki Filistinli solcu bir grup, saldırıda üç üyesinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Lübnan'daki askeri ve güvenlik komutanlarının da öldürüldüğünü bildirdi.

Lübnan Sivil Savunma Teşkilatı'ndan bir yetkili, saldırıda El Cemaat El İslamiye örgütünden bir üyenin öldüğünü, 16 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca, Hamas'ın bir komutanının da güneydeki Al-Buss mülteci kampına düzenlenen bir hava saldırısında hayatını kaybettiği belirtildi.

Suudi Arabistan, Lübnan'ın Yanında Yer Alacağını Duyurdu Suudi Arabistan, Lübnan'ın Yanında Yer Alacağını Duyurdu

Geçtiğimiz hafta, İsrail'in Hizbullah'ın güçlü varlığı bulunan Beyrut'un güney banliyölerini hedef alması sonucunda, Nasrallah'ın öldürülmesi dahil olmak üzere birçok üst düzey komutan kaybedildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, Pazar günü düzenlenen hava saldırılarında en az 105 kişinin öldüğünü açıkladı.

İsrail, militanları hedef aldığını söylese de, saldırıların sivillerin yaşadığı binalara da isabet etmesi sonucu ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Editör: Haber Merkezi