Birleşik Kamu-İş ve bağlı sendikalar, Yenidoğan ünitelerinde yaşanan bebek ölümlerine ilişkin açıklama yaptı Birleşik Kamu-İş ve bağlı sendikalar, Yenidoğan ünitelerinde yaşanan bebek ölümlerine ilişkin açıklama yaptı

İstanbul Barosu’nun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu, Anayasa'nın ilk dört maddesine yönelik eleştiriler ve hakkında başlatılan kampanyalara sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamayla yanıt verdi. Kaboğlu, sözlerinin bağlamından koparılarak yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Kaboğlu, Anayasa'nın ilk üç maddesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel yapı taşlarını oluşturduğunu belirterek, "İlk üç madde, ülke, toplum ve devlet üçlüsünü kucaklayan kurallar bütününün sacayağı olarak temeldir. Değiştirilmesinin teklifi dahi olanaksızdır" dedi. Hakkında yürütülen karaçalma kampanyasının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Kaboğlu, anayasal değerlere olan bağlılığının altını çizdi.

Kaboğlu, açıklamasında şunları kaydetti: "Ömrünü ülkede yapılan anayasal tahribata karşı koymakla geçirmiş, bu konuda bedeller ödemiş bir hukuk insanıyım. Bu itibarla, devraldığımız görevin de sorumluluğuyla, Anayasa’nın en net savunuculuğuna devam edeceğimiz gibi, avukatlık mesleğinin sorunlarını çözmek için çalışacağız ve genç meslektaşların gündemini gündemimiz yapacağız."

İbrahim Kaboğlu'nun açıklamaları, baro başkanlığı döneminde Anayasa'nın değiştirilemez ilkeleri ve avukatlık mesleğinin sorunlarına odaklanacağı mesajını verdi.

Editör: Haber Merkezi