Eğitim

KARSLIOĞLU: ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI

Abone Ol

“DAİMFED’İN TÜM FAALİYETLERİNDE YANINDAYIZ”

 

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve beraberindeki heyet,  Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcılığına atanan Prof. Dr. Murat Koç’la makamında Toplantı düzenledi.

Toplantı sırasında, Prof. Dr. Koç’a yeni görevinde başarılar dileyen DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu, DAİMFED ve Çağ Üniversitesi ile başlatılan işbirliği üzerine görüş alışverişinde bulundu. Ele alınan konuların başında, DAİMFED ve Çağ Üniversitesi’nin Yüksek Lisans ve Doktora Programlarının yanı sıra, Yeşil Binalar ve Müteahhitlik Okulu projeleri görüşüldü

KARSLIOĞLU: ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI

 

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu burada yaptığı konuşmada, “Bizim Çağ Üniversitesi ile bağımız yıllar öncesine dayanıyor. Buradaki en büyük rol modelimiz Sayın Hocamız Prof. Dr. Murat Koç’tur. Murat Koç Hocamızın rektör yardımcısı olması, bizi federasyon olarak ziyadesiyle memnun etmiş ve gururlandırmıştır. Çünkü bölgemiz açısından hem yeşil binalar, hem müteahhitlik okulu açısından, hem de bize vermiş olduğu eğitimlerle tabiri caizse ilkokul mezunu olan, belli yaştaki müteahhitlerimize bile diplomalı müteahhit haline getiren hocamızı gönülden kutluyoruz. Bundan sonraki aşamalarda Çağ Üniversitesi’yle yaptığımız yüksek lisans ve doktora programlarında hocamızın öncülüğünde daha ileriye götüreceğimize inanıyoruz. Bölgenin paralayan yıldızı olan Murat Koç Hocamızın, Çağ Üniversitesi’ne rektör yardımcısı olduktan sonra daha da ileriye gideceğine yürekten inanıyoruz. Hocamıza yeni görevinde başarılar diliyoruz” diye konuştu.  

      

REKTÖR YARDIMCISI KOÇ: DAİMFED,  KÖKLÜ BİR KURULUŞ

Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Koç ise, “Çukurova’daki Sivil Toplum Örgütleri arasında konfederasyon aşamasına doğru gelen, en değerli oluşumlarından en önde geleni DAİMFED’tir. Burada bunun hakkını teslim etmek isterim. Sivil toplumculukta Başkanımız Mustafa Karslıoğlu’nun ortaya koymuş olduğu irade çerçevesinde, insanlar meslek örgütünden öte aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinciyle de bir araya gelmişlerdir. Bu doğrultuda DAİMFED bunun vücut bulmuş halidir. DAİMFED’ içerisindeki hem teknik personelin çoğunluğu, hem de dönem içerisinde yaşamış olduğumuz deprem felaketinden sonra organize olarak, bu konuya kural ve inşaat hizmetleri kodifikasyonu anlamında kanun, tüzük, yönetmelik noktasında görüşlerini sürekli toplumla paylaşan bir sivil toplum örgütüyle karşı karşıyayız. Bunun çok değerli ve önemli olduğunu ve aynı zamanda geleceğe ilişkin de yeni umutlar sağladığını düşünüyorum. Bu düşünceden hareketle, DAİMFED köklü bir kuruluş. DAİMFED, sadece meslek örgütü olarak değil, aynı zamanda fikri yapısı itibariyle kendisine özgü bir meslek yaklaşımı var. Bu çatı altında buluşan mimar, mühendis, her türlü müteahhit ve aynı zamanda bu konuyla ilgili olarak görüşlerini sunan ekiplerin buluşacağı bir merkez haline de dönüşmüş durumda. Bu vesileyle size çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

“TÜM FAALİYETLERİNİZDE YANINIZDAYIZ”

Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Murat Koç konuşmasını şu şekilde sonlandırdı, “DAİMFED, dönem içerisinde sadece Çağ Üniversitesi ile değil, bölgemizdeki pek çok üniversite ile geliştirmiş olduğunu ilişkilerin de çok anlamlı ve önemli olduğunu düşünüyorum. Bu noktada biz de Çağ Üniversitesi olarak tüm yapmış olduğunuz faaliyetlerde yanınızdayız. Yüksek lisans ve doktora programlarımızda sizlere kapılarımızı sonuna kadar açıyoruz. Biz de artık diplomalı müteahhitlerin yetiştirilmesi ve aynı zamanda bu konunun müteşebbislerinin de çatımız altında buluşması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bilimsel olarak sizlere destek vereceğiz” ifadesini kullandı