KESK sendika genel merkezlerine gönderdiği yazıda, kendisine bağlı tüm sendikaların Adalet Bakanlığı’nın randevu verilip verilmemesinden bağımsız olarak 25 Ekim 2024 Cuma günü yapılacak kitlesel basın açıklamasına; halen ihraç durumda olan ihraç üyelerinin katılımını sağlamak üzere çalışmalar yapılmasını istedi.

Ekran Görüntüsü 2024 10 12 150725

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 25 Ekim’de Adalet Bakanlığı önünde gerçekleştirilecek basın açıklamasına ihraç KESK’lilerin katılımının sağlanmasıyla ilgili sendika genel merkezlerine yazı gönderdi.                        

KESK Merkez Yürütme Kurulu tarafından sendika Genel Merkezlerine gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı;

Dr. Tatar. “Jeoçeşitlilik, Toplum İçin Hayati Öneme Sahip” Dr. Tatar. “Jeoçeşitlilik, Toplum İçin Hayati Öneme Sahip”

Yakın Dönem Mücadele Programımızı paylaştığımız ilgi yazımızın “İhraçlara İlişkin” bölümünde; İktidarın idari kararla ihraç ettiği, yaklaşık 8 yıldır hala görevlerine iade edilmeyen KESK’lilerin bir an önce görevlerine iade edilmeleri talep etmek ve konuya ilişkin olarak hazırladığımız dosyayı sunmak üzere 25 Ekim 2024 Cuma günü Adalet Bakanlığı’ndan randevu isteyeceğimiz, randevu verilip verilmemesinden bağımsız olarak 25 Ekim 2024 Cuma günü başta ihraç KESK’liler olmak üzere Genel Meclis üyelerimiz, Ankara şubeleri yönetici ve üyelerinin katılımıyla kitlesel basın açıklaması yapılacağı bilgisi paylaşılmıştır.

Konfederasyonumuz Adalet Bakanlığı’na söz konusu randevu başvurusunu yapmıştır. Ancak bakanlık talebimize şu ana kadar bir dönüş yapmamıştır.

Buna göre tüm sendikalarımızın Adalet Bakanlığı’nın randevu verilip verilmemesinden bağımsız olarak 25 Ekim 2024 Cuma günü yapacağımız kitlesel basın açıklamasına; halen ihraç durumda olan ihraç üyelerinin katılımını sağlamak üzere:

Mümkün olduğu kadar ihraçların olduğu tüm illerden belirlemesi,

Belirlenen söz konusu ihraç arkadaşlarımızın Ankara’ya geliş gidiş yol, yemek vb. masraflarını karşılamak üzere her sendikamızın kendi bütçesini oluşturması,

25 Ekim basın açıklamasına hangi ilden kaç ihraç üyesinin katılacağı bilgisini en geç 23 Ekim 2024 Çarşamba gününe kadar konfederasyonumuza yazılı olarak bildirmesi,

Her ilin KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsünün de ihraç arkadaşlarımıza eşlik etmesinin sağlanması,

25 Ekim’de yapacağımız basın açıklamamıza adaletsiz, hukuksuz uygulamaların doğrudan öznesi durumunda olan ihraç arkadaşlarımızın katılımının sağlanması açısından önemlidir.

Gereğini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Editör: Haber Merkezi