İstanbul Ticaret Odası (İTO) haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Kritik Gün! Enflasyon Bugün Açıklanıyor: Dolarda Güncel Durum Ne?

Haziran ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak. Bu kritik güne dolar kuru 32,54 TL, euro kuru ise 34,95 TL seviyesinden başladı. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli maaşları başta olmak üzere birçok kalemde değişiklikler bekleniyor.

Dolar ve Euroda Son Durum

  • Dolar Kuru: 32,54 TL
  • Euro Kuru: 34,95 TL

Enflasyon Beklentileri

Türkiye piyasaları, bugün açıklanacak enflasyon verilerine odaklanmış durumda. Mayıs ayında %75,45 olan yıllık enflasyonun, haziran ayında %72,6'ya gerilemesi öngörülüyor. İstanbul enflasyonu ise aylık %3,85 oranında artış gösterdi.

Bakan Şimşek'in Açıklamaları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önceki gün katıldığı bir yayında, "Enflasyonda ilk düşüşü haziranda göreceğiz, esas düşüş temmuz, ağustos ve eylülde olacak. Eylülde bile enflasyon %40'lı rakamlarda olabilir," ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonun 2024 sonunda %38 olarak gerçekleşmesini bekliyor.

Küresel Gelişmeler

Dün Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısında konuşan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hedefe doğru ilerlediğini ancak faiz indiriminden önce daha fazla güven görmek istediklerini belirtti. Powell, "Son veriler, dezenflasyon yolunda olduğumuzu gösteriyor. Ancak enflasyonun %2'lik hedefimize doğru indiği konusunda daha fazla güvene ihtiyacımız var," dedi.

Bugün açıklanacak enflasyon verileri, hem Türkiye ekonomisi hem de vatandaşların günlük yaşamı açısından büyük önem taşıyor. Piyasalar bu kritik veriyi yakından takip edecek.

Editör: Haber Merkezi