Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal yardımlar ve adil gelir dağılımı konularında önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, göreve geldiklerinden bu yana sosyal yardımları kesmek bir yana, insan onuruna yakışır şekilde artırdıklarını vurguladı.
Başkan Yavaş, toplumda destek ihtiyacı olan bireylerin bu duruma kendi hatalarından dolayı düşmediklerini belirterek, hükümetlerin adil bir gelir dağılımı sağlaması gerektiğini ifade etti. Eğitimin önemine değinen Yavaş, "İnsanlar okullarını bitiriyor, hatta birden fazla diplomaya sahip oluyor ama iş bulamıyor. Onlara, 'Biz size iş bulmak zorunda değiliz' deniyor. O zaman bu okulları açmanın bir anlamı var mı?" dedi.
Türkiye'de liyakat yerine parti üyeliğinin öncelikli hale geldiğini belirten Yavaş, bu durumun eğitimli gençlerin işsiz kalmasına yol açtığını söyledi. "Toplumda çok sayıda insan elinde diplomayla aç geziyor. Aileler çocukları iyi bir eğitim alsın diye ellerindekini avuçlarındakini harcıyor, ancak karşılığında iş garantisi alamıyor" ifadelerini kullandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üç kuşaktır yardıma muhtaç ailelere destek verdiklerini belirten Yavaş, "Bu döngü böyle devam edemez. Eğer çocukları okutmaz, onlara sahip çıkmazsak, fakir daha da fakirleşecek, zengin daha da zenginleşecek. Devletin ya da başkalarının himayesine muhtaç kalmayacak bir sistem oluşturmalıyız" dedi.
Son olarak, sosyal yardımları kesmek yerine daha adil bir sistem inşa etmeye odaklandıklarını vurgulayan Yavaş, "İş başına geldiğimiz günden itibaren tam aksine, desteklerimizi çok daha insan onuruna yakışır bir şekilde sürdürdük" ifadelerini kullandı.