Emek

MEB'den Ek Ders Ücretleriyle İlgili Resmi Yazı

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda (DYK) görev yapan öğretmenlerin ek ders ücretleri konusunda önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık, görevli izinli olan öğretmenlerin DYK ek ders ücretlerini alıp almayacağına dair görüş yazısını yayımladı.

MEB’in "Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar"ın 16. maddesine dayanarak yapılan açıklamaya göre, görevli izinli olan öğretmenler ders görevlerini yerine getirmiş sayılacaklar. Bu karar, öğretmenlerin eğitimle ilgili etkinliklere (gezi, konferans, kurs, seminer vb.) katıldıkları günlerde geçerli olacak.

Dolayısıyla, öğretmenler DYK'de ders görevlerini yerine getiremeseler bile, görevli izinli oldukları günlerde bu dersleri yapmış gibi kabul edilecek ve ek ders ücretleri kurumları tarafından ödenmeye devam edecek. Bu uygulama, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 20 Nisan 2018 tarihli yazısıyla da daha önce teyit edilmişti.

Bu karar, özellikle eğitim etkinliklerine katılan öğretmenlerin hak kaybı yaşamaması açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.