CHP'li Akay: "Eski Bakanların Danışmanları ve Akrabaları, Kanunun Avantaj Sağladığı Şirketlerde Çalışıyor" CHP'li Akay: "Eski Bakanların Danışmanları ve Akrabaları, Kanunun Avantaj Sağladığı Şirketlerde Çalışıyor"

Memleket Partisi Mezitli İlçe Başkanı Bahadır Çetinkaya, vergi artışlarının ve yeni vergi kalemlerinin dar gelirli vatandaşların yaşam mücadelesini her geçen gün daha da zorlaştırdığını belirtti. Çetinkaya, “Vatandaş artık kendisinden ‘yoksulluk vergisi’ alınmasından korkar hale geldi” dedi.

AKP'nin Yeni Yasa Teklifi ve Tepkiler

Çetinkaya, AKP'nin Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na yeni kaynak sağlamak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu yasa teklifine tepki gösterdi. Teklifte, 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 TL fon payı kesintisinin yer aldığını belirten Çetinkaya, görüşmelerin 2025 yılına ertelendiğini hatırlattı. “Peki, her geçen gün derin yoksulluğun içine çekilmek zorunda bırakılan vatandaşı artık kim destekleyecek?” diye sordu.

Yüksek Kira ve Temel İhtiyaçlar

Çetinkaya, 2023 Genel Seçimleri öncesinde AKP’nin vatandaşın geçim sıkıntısını çözeceği vaadinde bulunduğunu ancak iki ay sonra KDV’nin yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltildiğini vurguladı. “Yüksek enflasyon karşısında asgari ücretle ve düşük emekli maaşıyla ay sonunu getirmeye çalışan vatandaş, getirilen vergi artışlarıyla derin yoksulluğa sürüklendi” diyen Çetinkaya, Mersin’in Mezitli ilçesinde 60-70 metrekarelik bir dairenin kirasının 10-12 bin lira civarında olduğunu ifade etti.

İtibardan Tasarruf Zamanı

Çetinkaya, hükümetin yeni vergi kalemleri oluşturarak vatandaşların yükünü artırdığını sözlerine ekledi. “Bankalar, aradan geçen süreçte kredi kartı limitlerinde artışlar gerçekleştirdi. AKP, bu kez vatandaşın kredi kartı limitine göz dikti. Bu duruma vatandaş tepki gösterdi” diyen Çetinkaya, yoksulluğu derinleştirmek yerine itibardan tasarruf etmenin zamanının geldiğini vurguladı.

Yoksulluk Bedava mı?

Orhan Veli Kanık’ın ‘Bedava’ şiirindeki dizeleri hatırlatarak sözlerini sonlandıran Çetinkaya, “Şimdilik yoksulluk bedava. Ama kimse umudunu kaybetmesin. Bu düzen böyle gidemez, yoksulluk da kader olamaz” dedi. Çetinkaya, hükümetin derin yoksullukla mücadele eden vatandaşı desteklemesi gerektiğinin altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi