Mersin Tabip Odası, Türkiye genelinde 23 haftadır süren "Vergide Adalet" eylemlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Eylemler, sağlık merkezlerinin önlerinde ve vergi dairelerinin kapısında devam ediyor.

G U7Xbai X U A Ah Mxz

"Hükümet İstifa Etmelidir"

Tabip Odası, çalışanlardan kesilen vergilerin faize aktarılmasını ve ekonomik durgunluk döneminin sorumlusu olarak hükümeti eleştirdi. Açıklamada, enflasyon ve işsizliğin arttığı, çalışanların ise yoksullaştığı vurgulanarak, "Yönetemiyorsunuz! Halkın sağlık hakkı için yoksulluğa itirazımız var!" ifadeleri kullanıldı.

DİSK'ten Emeklilik Aylıkları Arasındaki Adaletsizliklere Dair Açıklama DİSK'ten Emeklilik Aylıkları Arasındaki Adaletsizliklere Dair Açıklama

Vergi Kesintilerine Tepki

Mersin Tabip Odası, yılın başından itibaren düşük vergi dilimleri nedeniyle ücretlerden yüksek oranda vergi kesintisi yapıldığını belirtti. Bu kesintilerin yıl sonuna doğru %35'e çıktığına dikkat çekilerek, bu adaletsiz uygulamaya karşı %15 sabit vergi kesinti talebi yinelendi.

Mücadeleye Devam Vurgusu

Açıklamada, vergi adaleti sağlanana kadar eylemlerin süreceği ifade edildi. Mersin Tabip Odası, "Derin yoksulluk yaşayan hastalarımızla, halkımızla bu mücadeleyi kazanacağız" diyerek kararlılığını bir kez daha dile getirdi.

G U7Xbai Xc A A Pz9O

G U7Xbaj Xw A A2 B H6

Editör: Haber Merkezi