Mersin Tabip Odası ve Sağlık Çalışanları Sendikalarından Ortak Basın Açıklaması: Vergide Adalet ve Şiddet Yasası Talepleri

MERSİN – Mersin Tabip Odası, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), 1. Basamak Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş, Hekim Birliği Sendikası, Mersin Aile Hekimleri Derneği, Mersin Aile Sağlığı Çalışanları Derneği ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Mersin’de ortak bir basın açıklaması yaparak sağlık çalışanlarının mali ve idari sorunlarına dikkat çekti. Açıklama, Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Haydar Karakoyun tarafından okundu.

Whatsapp Image 2024 10 16 At 14.13.49 (2)

Adana Tabip Odasında, Tıp Öğrencilerine ‘Temel Yaşam Desteği’ anlatıldı Adana Tabip Odasında, Tıp Öğrencilerine ‘Temel Yaşam Desteği’ anlatıldı

Vergide Adalet Talebi

Dr. Haydar Karakoyun, açıklamaya "Değerli basın mensupları ve sevgili meslektaşlarım, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum," diyerek başladı ve vergi adaleti vurgusu yaptı. %35’lerdeki vergi kesintisinin azaltılması gerektiğini belirten Karakoyun, "Bu talebimizin yanlış anlaşıldığını görüyoruz. Ancak biz, üzerimizdeki vergi yükünün adil bir şekilde dağıtılmasını talep ederken, uygulamalar aksine bizi daha fazla zorlamaktadır," diye konuştu.

Karakoyun, Maliye Bakanı’na seslenerek, "Biz bordro mahkumlarını ve halkımızı ezmeye ant mı içtiniz? Adil bir vergi sistemi kurmaktan neden kaçınıyorsunuz?" ifadeleriyle durumu eleştirdi.

Sağlık Bakanlığı'na Eleştiriler

Dr. Karakoyun, aile hekimlerine yönelik son yönetmelikleri de sert bir dille eleştirerek, bu yönetmeliklerin sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini ifade etti. "Sağlık Bakanlığı yıllardır aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına çıkardığı yönetmeliklerle zulmü artırdı, son yönetmelik ise bu zulmün zirve noktası oldu," dedi. Sağlık çalışanlarının ağır iş yükü altında ezildiğini belirten Karakoyun, mesleklerinin değersizleştirildiğini söyledi.

Whatsapp Image 2024 10 16 At 14.13.48

Ankara’ya Yürüyoruz!

Dr. Karakoyun, son olarak 19 Ekim’de Anıttepe Meydanı'nda gerçekleştirilecek büyük buluşmayı hatırlatarak, "Sayın Bakan, geliyoruz! Ankara’ya gümbür gümbür geliyoruz. Buyurun siz de gelin, sesimizi dinleyin. Bu ses, zulme karşı bir ses olacak," diyerek mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Şiddet Yasası ve Vergi Düzenlemesi Talepleri

Açıklamada ayrıca, sağlıkta şiddetin sadece vatandaşlardan değil, yöneticilerin çıkardığı yönetmeliklerden de kaynaklandığı belirtilerek, "Bizler, sağlıkta şiddet yasasının acilen çıkarılmasını ve mevcut yönetmeliklerin derhal iptal edilmesini talep ediyoruz," denildi.

Bu ortak basın açıklaması, Mersin'deki sağlık çalışanlarının artan mali yükler ve zorlayıcı çalışma koşullarına karşı verdikleri mücadelenin bir yansıması olarak dikkat çekti.

Whatsapp Image 2024 10 16 At 14.13.50 (2)

Whatsapp Image 2024 10 16 At 14.13.50 (1)

Whatsapp Image 2024 10 16 At 14.13.50

Whatsapp Image 2024 10 16 At 14.13.49 (3)

Editör: Haber Merkezi