Yerel Haberler

MERSİN’İN 50 YILLIK MEZARLIK İHTİYACI, GENİŞLETME ÇALIŞMALARIYLA ÇÖZÜLÜYOR

Abone Ol

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in 50 Yıllık Mezarlık Sorununu Ortadan Kaldırıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, artan mezar yeri ihtiyaçlarına yönelik önemli bir adım atarak mezarlık hizmetlerinde büyük bir iyileştirme gerçekleştiriyor. 50 yıllık mezarlık sorununun çözülmesi için başlatılan genişletme çalışmalarıyla Mersin'in çeşitli bölgelerindeki mezarlıklar genişletiliyor ve modernize ediliyor.

Genişletme Çalışmaları Hızla İlerliyor

Büyükşehir Belediyesi, Güneykent, Huzurkent ve Davultepe mezarlıklarında genişletme çalışmalarına başladı. Güneykent Mezarlığı'nda 100 dönümlük, Davultepe Mezarlığı'nda ise 258 dönümlük genişleme projeleri yürütülüyor. Huzurkent’te 4 bin 800 metrekarelik yeni bir mezarlık alanı açılıyor. Davultepe Mezarlığı’nın ilk etabı 2025 ortalarında, Güneykent’in çalışmaları ise 2025’in sonlarına doğru tamamlanacak. Çiftlikköy Mezarlığı’nda ise altyapı ve üstyapı çalışmaları sürüyor ve 90 gün içinde tamamlanacak.

Ücretsiz Hizmetler ve İnançlara Saygı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, mezarlık hizmetlerinde vatandaşlara ücretsiz hizmet sunuyor. Nakil, defin, kefen ve gassal hizmetleri ücretsiz olarak veriliyor. Her inanca saygıyla yaklaşan belediye, cenaze hizmetlerinde vatandaşların en acılı günlerinde yanlarında olmayı sürdürüyor.

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Bakım Onarım Şube Müdürü Osman Sümer, “Bu çalışmalarımızla Mersin’in 50 yıllık mezarlık sorununu çözmüş oluyoruz” dedi. Sümer, mezarlıklarda ağaçlandırma, çevre düzenlemesi ve çeşmelerin de yapılacağını belirtti.

Vatandaşlara Bilgilendirme

Sümer, cenaze durumunda vatandaşların 185 numaralı telefonu arayarak gerekli hizmetlere ulaşabileceklerini ve mezarlık yeri haricindeki tüm defin hizmetlerinin ücretsiz olduğunu vurguladı. “Arkadaşlarımız kısa süre içinde geri dönecekler ve cenaze nakil, uçakla il dışına gönderim, gassal hizmetleri, kefen hizmetleri gibi birçok hizmet ücretsiz olarak sağlanacaktır” diye ekledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu önemli adımları, kentin mezarlık ihtiyacını karşılamaya yönelik büyük bir ilerleme sağlıyor.