Gündem

Meteoroloji'den Sarı ve Turuncu Kod Uyarısı: 13 İlde Etkili Olacak

8 Temmuz tarihine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımladığı raporda, 'sarı ve turuncu kod' uyarısında bulunarak vatandaşların dikkatli olması konusunda bilgilendirmelere yer verdi.

Abone Ol

Hava tahmin raporuna göre, sıcaklıkların batı, güney ve iç kesimlerde 1 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, Doğu Anadolu'nun doğusunda ise 2-4 derece azalarak mevsim normalleri civarında olması bekleniyor. 

 Ayrıca raporda vatandaşlara uyarılarda bulunan Meteoroloji, 12 il için sarı 1 il için ise turuncu kod uyarısı yayımladı. 

RAPORDA SARI ve TURUNCU KOD UYARISI YER ALDI

Hava sıcaklıklarında yaşanan değişim sonrası vatandaşlar tarafından 'Bugün hava nasıl? sorusu aratılırken Meteorolojiden yayımlanan raporda, 13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildiği öğrenildi. 

Ordu ili için turuncu kod verilirken 'Ağrı, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Giresun, Kars, Muş, Ordu, Samsun, Trabzon, Van, Bayburt, Ardahan' illeri için ise sarı kod uyarısı yapıldı. 

KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarılarda bulunan Meteoroloji, yağışların, Doğu Karadeniz ile Samsun'un doğusu, Ordu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğini kaydetti.