İsrail'in Lübnan'a Saldırılarında Ölü Sayısı 2,574'e Yükseldi İsrail'in Lübnan'a Saldırılarında Ölü Sayısı 2,574'e Yükseldi

Microsoft'tan Uyarı: Rusya, İran ve Çin, ABD Seçimlerini Etkilemeye Çalışıyor

ABD’li teknoloji devi Microsoft, 2024 başkanlık seçimlerine iki hafta kala Rusya, İran ve Çin’in ABD’deki demokratik süreçleri zayıflatmaya yönelik etki çabalarının arttığını bildirdi. Microsoft Tehdit Analiz Merkezi Genel Müdürü Clint Watts, şirketin son iki raporunun ardından ABD hükümetinin yabancı aktörlerin seçimlerle ilgili siber ve etki faaliyetlerini ifşa eden birçok adım attığını belirtti.

Microsoft’un açıklamasında, özellikle Rusya, İran ve Çin’in, ABD’nin demokratik süreçlerine yönelik sürekli etki çabalarının gözlemlendiği vurgulandı. İranlı aktörlerin siber etki operasyonlarının Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’ın kampanyasına, Rus aktörlerin ise Demokratların başkan adayı Kamala Harris’in kampanyasına odaklandığı ifade edildi. Ayrıca, Rus aktörlerin içerik üretiminde yapay zekayı entegre etmeye devam ettikleri, İranlı grupların ise siber etki operasyonlarını hızlandırdığı ve Çinli aktörlerin odaklarını yerel adaylar ve Kongre üyelerine kaydırdığı belirtildi.

Açıklamada, Rus aktörlerin özellikle Harris’in kampanyasını adayların karakterine yönelik saldırılarla hedef almaya çalıştığına dikkat çekildi. Yabancı aktörlerin yanıltıcı içerikleri hızla yayma kabiliyetinin kamuoyu algısını ve seçim sonuçlarını önemli ölçüde etkileyebileceği ifade edildi.

Microsoft, seçmenler, devlet kurumları, adaylar ve partilerin çevrim içi yanıltıcı ve şüpheli faaliyetlere karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Özellikle seçim gününden önceki ve sonraki 48 saatin kritik olduğuna vurgu yapıldı. Bu süreçte dikkatli olunması ve olumsuz etki oluşturabilecek içeriklerin yayılmasına karşı önlemler alınması gerektiği ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi