DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Samandağ Devlet Hastanesi’nde depremzede yurttaşlardan gelen şikayetler üzerine Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na bir soru önergesi verdi. Bozan, yurttaşların, bazı doktorların ameliyat için 20-25 bin lira arasında bıçak parası talep ettiğini ve bu parayı vermeyenlerin ameliyatlarının yapılmadığını iddia ettiğini belirtti.

Rüşvet ve Ortaklık İddiaları

Milletvekili Bozan, Samandağ Devlet Hastanesi’ne dair kendisine iletilen şikayetleri şöyle dile getirdi: “Depremin izlerini hala yüreğinde taşıyan Samandağ halkından, Devlet Hastanesi’nde bazı doktorlar tarafından rüşvet istendiği yönünde şikayetler alıyoruz. Ameliyatlar için 20 ila 25 bin lira arasında bıçak parası talep edildiği, bu paranın verilmemesi durumunda ameliyat yapılmayacağının söylendiği belirtiliyor. Ayrıca bazı doktorların tıbbi medikal firmalarla fiili ortaklık kurduğu ve bu ortaklık üzerinden depremzede hastalara ürün satışı gerçekleştirerek kazanç elde ettikleri iddia ediliyor. Hastalar hastaneden çıkmadan, bu firmalar tarafından aranarak ürün satışı yapılmaya çalışıldığı, hastaların iletişim numaralarının ise doktorlar tarafından işletmelere verildiği ileri sürülüyor.”

Bozan, bu durumun sağlık hakkının suistimal edilmesi anlamına geldiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın iddiaları aydınlatmak için bir an önce gerekli çalışmaları yapması gerektiğini vurguladı.

CHP’li Gülcan Kış: MEB’de Krizler Bitmiyor! CHP’li Gülcan Kış: MEB’de Krizler Bitmiyor!

Bozan’ın Soru Önergesi

Milletvekili Bozan, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na şu soruları yöneltti:

  1. Samandağ Devlet Hastanesi’nde yoğun şikayetlerin olduğu belirtilen durumlar hakkında en son hangi tarihte denetim yapılmıştır?
  2. Devlet hastanesinde ameliyat parası talep ettiği iddia edilen doktorlarla ilgili ne tür bir çalışma yürütüyorsunuz?
  3. Doktorların, tıbbi medikal firmalarla fiili ortaklık kurarak hasta bilgilerini paylaşması KVKK’ya göre suç değil midir?
  4. Hastane çevresindeki tıbbi medikal firmalarının kaçak olduğu iddiasıyla ruhsat durumlarının araştırılması ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu iddialarla bağlantısı hakkında ne gibi çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?
  5. Mağduriyet yaşadığını ifade eden depremzede hastaların sorunlarının çözülmesi için nasıl bir çalışma başlatmayı düşünüyorsunuz?

Editör: Haber Merkezi