Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, nisan ve mayıs aylarında işten çıkarılan ve işlerine iade edilmeyen Menemen belediye işçilerinin durumunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

Adana BES, "TÜİK Protestoları: Ekonomik Politikalara Karşı Kamu Emekçilerinden Güçlü İtiraz" Adana BES, "TÜİK Protestoları: Ekonomik Politikalara Karşı Kamu Emekçilerinden Güçlü İtiraz"

Kendilerine muhatap bulamayan ve eylemlerinde polis müdahalesine maruz kalan işçilerin durumlarıyla ilgili bakanlıkların bir girişimlerinin olup olmadığının sorulduğu soru önergelerinde bakanlara şu sorular yöneltildi:

1.Seçim öncesinde bizzat belediye başkanı tarafından “İzmir’de borcu olmayan tek belediye” olarak lanse edilen belediyenin 400 işçiyi işten çıkarması karşısında bakanlığınızın bir incelemesi olmuş mudur?

2.İşten atılan işçilerin kendilerine “CHP’ye değil AKP’ye yakın olun, eski görevlerinize dönün” şeklinde bir telkinde bulunulduğu iddiasıyla ilgili bakanlığınızın bir girişimi var mıdır?

3.İşten atılan işçilerin büyük bir kısmı çeşitli girişimlerle işe iade edilmişken kalan kısmının ısrarla işe iade edilmemeleri ve bir muhatap bulmamaları belediye yönetiminin işçilere yönelik keyfi bir tutum içerisinde olduğu izlenimi yaratmıştır. Böyle bir keyfi tutumun olup olmadığıyla ilgili bakanlığınızın bir incelemesi var mıdır?

Editör: Haber Merkezi