TANAL, AKP’DEN CHP’YE GEÇEN ERZURUM ŞENKAYA BELEDİYESİ’NDE BORÇ KRİZİ: BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRTECEĞİZ! TANAL, AKP’DEN CHP’YE GEÇEN ERZURUM ŞENKAYA BELEDİYESİ’NDE BORÇ KRİZİ: BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRTECEĞİZ!

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu Üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, meclis genel kurulunda Hatay’daki rezerv alan uygulamaları üzerine konuştu. Saadet Partisi grubunun rezerv alan uygulamalarında yaşanan sorunların araştırılması istemiyle meclise verdiği araştırma önergesi teklifinin konuşulduğu gündemde söz alan Koca, şu ifadelerde bulundu:

"Bugün, neredeyse Hatay'ın tüm mahallelerinde tüm yaşam alanları rezerv alan ilan edilmiş durumda ve halktan nerede, nasıl yaşayacağı söylenmeksizin âdeta bir sürgün politikasıyla evlerini, mahallelerini boşaltmaları isteniyor. Depremin yaraları henüz sarılmamışken, en temel insani ihtiyaçlardan yoksunluk söz konusuyken, devletin öncelikli ve asli yükümlülüğü depremzede halka ücretsiz barınma sağlaması olmak gerekirken, halkın en temel ihtiyaçlarını karşılaması olması gerekirken bir kez daha aslında siyasi iktidarın depremi, yıkımı, mağduriyeti yeni mağduriyetlerle, yeni mağduriyetler yaratarak bir fırsat kapısı olarak gördüğüne, bir rant kapısı olarak gördüğüne tanıklık ediyoruz ne yazık ki.

Bizler defalarca bu kürsüden halkın feryadını ifade ettik. 'Rezerve, rant yağmaya geçit vermeyeceğiz.' diyen bir halk gerçekliği var, bunu görmek zorundasınız. İktidara, Meclise seslerini iletmeye çalışıyorlar, duyurmaya çalışıyorlar ancak ne yazık ki seslerini duyan yok."

Koca, konuşmasında, Hatay halkının yaşadığı mağduriyete ve devletin bu mağduriyeti gidermek yerine daha da artıran politikalarına dikkat çekti. Deprem sonrası süreçte halkın en temel ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini vurgulayan Koca, hükümetin bu konuda yetersiz kaldığını ve aksine yeni sorunlar yarattığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi