IPC'nin İtirazı Üzerine Üst Mahkeme Kararıyla Yıldırım'ın Madalyası İptal Edildi

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda erkekler 100 metre T12 sınıfında altın madalya kazanan milli atlet Serkan Yıldırım'ın madalyasının, Uluslararası Paralimpik Komitesi'nin (IPC) itirazı üzerine üst mahkemenin kararıyla geri alındığını duyurdu.

TMPK tarafından yapılan açıklamada, Yıldırım'ın, IPC'ye karşı Almanya'da açılan dava sonucunda Paris 2024'te yarışma hakkı elde ettiği, ancak IPC'nin bu kararı üst mahkemeye taşıyarak Yıldırım'ın "yarışmaya uygun değil" olduğu yönünde bir karar çıkardığı belirtildi. Bu karar doğrultusunda Yıldırım, 400 metre yarışlarının listesinden çıkarılmış ve 100 metrede kazandığı altın madalya geri alınmıştır.

BÜYÜKŞEHİR’LE EYLÜL AYI SPOR AYI OLACAK BÜYÜKŞEHİR’LE EYLÜL AYI SPOR AYI OLACAK

TMPK, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sporcumuzun haziran ayından bu yana devam eden hukuk mücadelesine devam edeceğiz. Pistte elde edilen başarıların yargı sürecinde kaybolmaması için Serkan Yıldırım'ın yanında olacağız. 100 metre madalyasını geri almak için yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız ve sporcumuzun hakkını savunacağız." ifadelerine yer verdi.

Serkan Yıldırım, daha önce Dünya Para Atletizm Federasyonu'nun sınıflandırma kararına karşı yapılan itiraz sonucunda, Paris 2024'te yarışma hakkını elde etmiş ve bu yarışmada altın madalya kazanmıştı. Ancak IPC'nin itirazı sonucu, üst mahkeme bu kararı iptal etti ve madalya geri alındı. TMPK, Yıldırım’ın hakkını geri kazanmak için hukuki mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi