Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde kentimizi temsil eden MSK yönetimi Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Gazeteciler ile kulübün hedefleri ve takımın son dunumu hakkında görüş alış-verişinde bulunan MSK yöneticileri hedeflerinin Avrupa Kupaları olduğunu belirttiler.

Ziyarette konuşan MSK Asbaşkanı Doğukan Uyan, Mersin’de basketbol kültürünün uzun yıllar öncesine dayandığını belirterek “Hedefimiz bu yıl sıralamayı ilk 8 içinde bitirerek gelecek yıl Mersin’i Avrupa’da temsil etmek” dedi.

Msk’dan Mersi̇n Gazeteci̇ler Cemi̇yeti̇’ne Zi̇yaret (4)

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Mersin Spor Kulübü (MSK) Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Üstündağ, Kulüp As Başkanı Doğukan Uyan, Kulüp Genel Menajeri Tolga Köklen, Yönetim Kurulu Üyeleri Çetin Özdemir, Can Yıldızoğlu ve Buğra Yıldız Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti.

“Hedefimiz Mersin’i Avrupa’da temsil etmek”

MİLLİ SPORCU ŞAHİKA ERCÜMEN, AYVALIK’TA DALIŞ YAPARAK KIRMIZI MERCANLARI TANITACAK MİLLİ SPORCU ŞAHİKA ERCÜMEN, AYVALIK’TA DALIŞ YAPARAK KIRMIZI MERCANLARI TANITACAK

Ziyarette MSK’nın mevcut durumu ve hedefleri hakkında gazetecilere bilgi veren MSK Asbaşkanı Doğukan Uyan, kentte geçmişten gelen yerleşik bir basketbol kültürü olduğunu belirterek, kendilerinin de 2019 yılından itibaren takımı sıfırdan kurarak faaliyetlerini devam ettirdiklerini kaydetti. Uyan, “Mersinlilerin önünde bütün alanlarda faaliyetlerimizi devam ettirdik. 3 sene boyunca Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele ettik. Bu süreçte hem yönetimsel olarak hem organizasyonel olarak hem de basketbol kültürünü erkek basketbol kültürünü tekrar buraya yerleştirme anlamında bir profesyonelleşme ve olgunlaşma süreci yaşandığını düşünüyorum. Kulübümüzü bu aşamaya getirip bu sene de önemli bir mücadele ve Mersin kamuoyunun desteğiyle kulübümüzü Türkiye Basketbol Süper Ligi’ne çıkarttık ve mücadelemize de başladık. Hedefimiz bu yıl sıralamayı ilk 8 içinde bitirerek gelecek yıl Mersin’i Avrupa’da temsil etmek” ifadelerini kullandı.

Süper Lig’e başlamadan önce kulübün ismini Mersin Spor Kulübü olarak değiştirdiklerini hatırlatan Uyan, “Bu süreçte Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü olan ismimizde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in bizi yönlendirmeleriyle, bir değişikliğe gittik. Gerçek bir şehir kulübü, şehir takımı yaratarak, bütün Mersinlilerin destek ve katkılarıyla, taraftarın ruhunu yaşaması ile ilerleyelim ve bu kulüp daha uzun yıllar bir kurum adı olmadan yaşasın istedik. Bunun için de bu sene böyle bir yenilenmeye geçtik” dedi.

“Altyapıya büyük önem veriyoruz”

Bu sene Mersinli basketbolseverlerin desteğini alarak oynadıkları ilk maçta Aliağa Petkimspor müsabakasına çıktıklarını ve muazzam bir ambiyans altında sahadan galibiyetle ayrıldıklarını dile getiren Uyan, “Bunun katlanarak büyüyeceğine inanıyoruz. Neredeyse bütün tribünleri dolduruyoruz” dedi.

Türk basketbolunu geliştiren ve altyapı konusuna çok önemli eğim vermiş takımlar olduğunu belirten ve bu yapılanmaların daha iyisini Mersin’de kurmak için çok önemli adımlar attıklarına dikkat çeken Uyan “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’den destek istedik ve kendisi bize 60 kişilik bir spor öğrenci yurdu, erkek basketbol alanında çocuk yetiştirecek bir yurt verdi. Kendimize antrenman ve gelişim kampüsü yapım aşamasına giriştik. Bu konuyu Gençlik ve Spor İl Müdürü ile görüştük. Bu öğrencileri kendi bölgemizden, dezavantajlı ailelerden ve bölgelerden spora meyilli çocukları Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte tetkik ederek, oralardan kendi şehrimizin çocuklarını bu sistemin içerisinde yetiştirip her birini birer sporcu yapma halimiz var. Bu anlamda da çalışmalara başladık” dedi.

Söz konusu çalışmalar ile bağlantılı olarak yeni bir antrenman kampüsü yapımına başlandığını da sözlerine ekleyen Uyan, “Yeni bir salon hazırlığına da başladık. Önemli bir antrenman kampüsü yapıyoruz. Bu anlamda bütün çocukların rahat rahat antrenmanı yapabileceği, A takımın gençlerle buluşup iyi bir şekilde kendilerini geliştirme ortamı bulabileceği bir çalışma içerisindeyiz. Bütün bunlar bizim ileriki hedeflerimiz ve projeksiyonlarımızı gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

“Federasyonda artık temsilcimiz var”

MSK Yöneticisi Uğur Seçer’in Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu’nda yer almasının Mersin ve Çukurova basketbolu adına çok önemli olduğunu ifade eden Uyan, “Federasyon’da artık temsilcimiz var. Bu kulübümüzün ve şehrimizin basketbol kültürünün olgunlaşması anlamında da çok önemli bir adım. Kulübü olgunlaştırma sürecimizde 4 yıldır bizimle birlikte mücadele eden Uğur Seçer arkadaşımız, Sayın Hidayet Türkoğlu ve yönetiminin takdir etmesiyle Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi oldu. Bu bizim için çok önemli bir adım. Çünkü buradan gönderilecek bir temsilci sadece Mersin Spor Kulübü’nün değil, tüm Mersin’in ve hatta Çukurova bölgesinin basketbolunu temsilen gitmiş oluyor. Bu durum, bu şehirde bütün müsabakalarda yarışan basketbol takımları için çok önemli bir atılım” diye konuştu.  

“Türk sporuna örnek bir kulüp yaratmaya çalışıyoruz”

Türkiye’de borçsuz kulüp sayısının parmakla gösterilecek kadar az olduğunu söyleyen ve MSK’nın bu noktada örnek gösterilebilecek bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Uyan, “Ticaret ve Sanayi Odası, maliye Bakanlığı, SGK gibi bütün kurumlardan incelenebilir; kesinlikle hiçbir şekilde borcu olmayan, vergilerini gününde yatıran bir kulübüz. Gerçekten Türk sporuna örnek olacak şekilde çalışıyoruz. Gayet temiz, şeffaf, sorgulanabilir, her türlü harcaması, girdisi, çıktısı, tertemiz bir kulübü Mersin’de yarattık”

Tepe: “Takım çok başarılı bir şekilde yönetiliyor

MGC Başkanı R. Kaya Tepe ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek başladığı konuşmasında,

MSK’nın kentin yüzünü ağartan ve güldüren başarılar ile çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Tepe, “Biliyorsunuz kentlerin kent olma bilinci, birlikteliği sağlama ve kültürlerin iç içe geçmesi anlamında takım sporları çok önemli. MSK Süper Lig’e kadar gelerek bize mutluluğu yaşatıyor. Takım sporlarında taraftarın takıma destek çıkması lazım. Onların desteği takım açısından çok çok önemli. Takım çok başarılı bir şekilde yönetiliyor. Kent gazetecileri olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de kentin tanıtımı, takımın tanıtımı anlamında üzerimize düşen görevi yapacağımızı ifade etmek istiyorum” sözlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi