İGDAŞ’ta Taşeron İşçileri Sefalet Ücretine Karşı Eylem Yaptı

Nakliyat-İş Sendikası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İGDAŞ’ta alt işveren Bilginay’da çalışan 300 işçi, sendikamıza üye olarak haklarını savunma kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde TÜRK-İŞ’e bağlı Tümtis'ten istifa eden işçiler, önümüzdeki günlerde toplu iş sözleşmesi için yasal süreci başlatacaklarını açıkladılar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve kamuda çalışan taşeron işçileri, 2024 yılında asgari ücrette yapılan zamların yetersizliği nedeniyle sefalet ücretiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor. Belediyelerdeki taşeron ihale şartnamelerinde ücretler, asgari ücret endeksine göre belirlenmiş durumda; ancak bu durum, işçilerin yaşam standartlarını olumsuz etkiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işletmelerinde ve iştiraklerinde yapılan ek ücret artışlarından taşeron işçilerinin yararlanamadığına dikkat çekilirken, işçiler, Cumartesi günleri fazla mesaiye kalmama ve Pazar günleri mesaiye gitmeme eylemiyle tepkilerini gösterdiler. Sendikamız üyeleri, işverenin mobbing ve tehdit uygulamalarına karşı örgütlü mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

Sendikamız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Endüstriyel İlişkiler sorumlularıyla ve İGDAŞ yönetimiyle görüşmeler yaparak işçilerin haklarını savunmaya devam edeceğini belirtti. İGDAŞ’ta taşeron işçiler için şartnamelerin günümüz enflasyon koşullarına uygun olarak güncellenmesi ve diğer işletmelerde yapılan ek ücret artışlarının taşeron işçilere de yansıtılması talep edildi.

Cumartesi ve Pazar günü yapılan uyarı eyleminin ardından, önümüzdeki günlerde de benzer eylemler planlandığı vurgulandı.

Tarım Orkam Sen Adana Şube Başkanı Eser Demirçin: "Koruyucu Giyim Yardımları Tel Tel Dökülüyor!" Tarım Orkam Sen Adana Şube Başkanı Eser Demirçin: "Koruyucu Giyim Yardımları Tel Tel Dökülüyor!"

Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkezi

Editör: Haber Merkezi