Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Yerli Malı Haftası’nda öğrencilere yönelik bir etkinlik yaptı. İlkokul öğrencilerine yönelik yapılan etkinlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Meyve ve Sebze Hal Kompleksi gezdirildi.

Mersin’de üretilen ve komplekse gelen ürünlerin paketlenme, tartılma ve sevkiyat aşamaları anlatıldı. Ürünlerin tüketiciye ulaşma öyküsünü dinleyen çocuklar, Hal Kompleksi’nin farklı noktalarını da gezdi.

ÖĞRENCİLER YERLİ MALI HAFTASI’NDA MERSİN MEYVE VE SEBZE HALİ’Nİ GEZDİ (7)

Mersin Büyükşehir Belediyesi; ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’, yaygın bilinen adıyla da ‘Yerli Malı Haftası’nda, öğrencilere yönelik bir etkinlik düzenledi. Toroslar Şehit Fikri Dilsiz ve Atatürk İlkokulu öğrencilerine, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meyve ve Sebze Hal Kompleksi gezdirildi. Mersin’de üretilen ve komplekse gelen ürünlerin tüketiciye ulaşma öyküsünü dinleyen çocuklar, Hal Kompleksi’nin farklı noktalarını gezdi.

Çocukların yerli malı haftasını benimsemesi, tutumlu olması, yatırım yapması ve yerli malı kullanmanın önemini anlaması amacıyla Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, örnek olarak limon paketleme süreci de anlatıldı. Çocuklar limonun sınıflandırılması, paketlenmesi, kasalara yerleştirilmesi ve sevkiyat aşamalarına birebir şahit oldular. Etkinlikte çocuklara yine yerli üretim olan portakaldan yapılan portakal suyu ve mandalina ikram edildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de çocuklara içerisinde narenciye ürünlerinin olduğu paket hediye etti. Çocukların gezisine Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Leyla Karataş Şahin ile Mersin Halciler Derneği Başkanı Münir Şen de eşlik etti.

Şahin: “Çocuklarımıza, üreticiden tüketiciye kadar uzanan yolculuğu anlatmak istedik”

Zabıta Dairesi Başkanı Leyla Karataş Şahin, Tutum, Yatırım ve Türk Malı Haftası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Meyve ve Sebze Hal Kompleksi’nde çocuklara yönelik bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Amaçlarının, çocuklara Mersin’de üretilen ürünlerin tüketiciye ulaşma yolculuğunu anlatmak olduğunu söyleyen Şahin, “Bu bağlamda biz Mersin Hal Kompleksimizi tanıtmayı, üreticiden tüketiciye kadar uzanan bir yolculuğu çocuklarımıza anlatmak istedik. Mersin Hal Kompleksi Türkiye ve Ortadoğu'daki en büyük hal komplekslerinden birisidir. Mersin’de üretilen ürünün tüketiciye varana kadar her aşaması, Hal Kompleksi’nin içerisinde gerçekleşir. Okullarımızın ziyareti bizi çok memnun etti. Kompleksimizi tanıtmamız için de bize bir vesile oldu” dedi.

Çocuklar gezide yerli malı kavramını gözlemleyerek öğrendi

Çocuklardan Zenan Döner, gerçekleşen ziyaretten çok mutlu olduğunu belirterek, “İçeride makine vardı, kasalar geliyordu, ablalar kasaları alıp limonları dolduruyorlardı” dedi.

Niyazi Kayra Can ise gezi sayesinde yerli malını öğrendiğini ifade ederek, “Bizim kendi ürettiğimiz mallara yerli malı denir” dedi. Halde gördüklerini aktaran Kayracı, “İçeride büyük kasalar, meyveler ve bir makine gördüm, makine kasaları taşıyordu. Önceden sormuştum, nasıl oluyor demiştim, artık öğrendim. Bundan sonra kullandığım giyecek ve yiyeceklerin yerli malı olmasına dikkat edeceğim” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR ÖĞRETMENLERİ VELİ ZİYARETLERİNİ BU DÖNEM DE SÜRDÜRÜYOR BÜYÜKŞEHİR ÖĞRETMENLERİ VELİ ZİYARETLERİNİ BU DÖNEM DE SÜRDÜRÜYOR

Utku Eymen Kurt da, Türkiye’de yetişen ürünlerin yerli malı olduğunu öğrendiğini söyleyerek, “Marketten ürün alırken de yerli mi diye bakıyorum ve yerli malı tercih ediyorum” dedi.

Mehmet Umuter ise, Hal’de birçok meyve ve sebze gördüğünü söyleyerek, “Yerli malı çok ilgimi çekti. Artık marketten bir ürün alırken, yerli olup olmadığına bakacağım” diye konuştu.

Editör: Süleyman Devrim Boğa