Eğitim Sen, Eğitim-İş, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, TEÇ Sen ve Öğretmen Sendikası,  Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’ne karşı tepkilerini dile getirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde nöbet eylemine başladı. Sendika temsilcileri, kanun teklifinin hazırlanma sürecinde görüşlerinin alınmadığını belirterek, "Bu ÖMK’yı kabul etmiyoruz" sloganıyla tepkilerini ortaya koydu.

Resim

Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, TEÇ Sen ve Öğretmen Sendikası, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’ne karşı tepkilerini dile getirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde nöbet eylemi başlattı. Sendika temsilcileri, kanun teklifinin hazırlanma sürecinde görüşlerinin alınmadığını belirterek, “Bu ÖMK’yı kabul etmiyoruz” sloganıyla taleplerini dile getirdiler.

Eyleme, KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz ve KESK MYK üyeleri de destek verdi. Eylemciler, kanun teklifinin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırdığını ve öğretmenlik onurunu zedelediğini ifade ederek, Meclis'teki görüşmeler sona erene kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.

Ankara Valiliği ve Emniyet Müdahalesi

Sendikalar, taleplerini TBMM önünde de dile getirmek amacıyla yürüyüş düzenlemek istediler, ancak Ankara Valiliği ve Emniyet müdahale ederek yürüyüşe izin vermedi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, bu engellemeye karşı kararlılıklarını şu sözlerle ifade etti: “Onlar istedikleri kadar engellesin, biz barikatları aşmayı biliriz. Mücadelemiz devam edecek!”

Siyah Çelenk ve Nöbet Eylemi

Milli Eğitim Bakanlığı önünde siyah çelenk bırakan sendikalar, meşaleler eşliğinde “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “Öğretmen düşmanı ÖMK’ye hayır” sloganlarıyla seslerini duyurdu. Sendika liderleri, kanun teklifinin iptal edilmesi talebinde bulunarak Meclis önüne yürümek istedi, ancak polis barikatıyla karşılaştılar.

"Vekiller MEB'e Gelmeli" Çağrısı

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, polis engeli karşısında yaptığı açıklamada, milletvekillerini MEB önüne davet etti. Özbay, “Bizim muhatabımız Meclis’tir. Eğer halkın Meclisi olacaksa, bu barikatlar kalkmalı ve biz Meclis’e yürümeliyiz” dedi.

Malatya’da Askeri Araç Kaza Yaptı: 5’i Asker, 7 Yaralı Malatya’da Askeri Araç Kaza Yaptı: 5’i Asker, 7 Yaralı

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak ise, kanun görüşmeleri sürdükçe MEB önünde nöbete devam edeceklerini belirterek, “Mesai bitiminde öğretmen arkadaşlarımız da bize katılacak” dedi.

Sendikaların nöbet eylemi, kanun teklifinin iptal edilmesi talepleri karşılanana kadar sürecek.

Resim

Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran ve emeğimizi değersizleştiren Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne karşı, öğretmenler odasında altı eğitim sendikasının ortak metnini okuyoruz.

Resim

Editör: Haber Merkezi