Siyaset

Oğuz Kaan Salıcı'dan CHP Kurultayı Mesajı: "Örgütümüz Partimizin Tek Sahibi"

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) için kritik bir dönemeç olan tüzük kurultayı öncesinde, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Salıcı, partinin 2012 ve 2018 yıllarında gerçekleştirdiği tüzük değişikliklerinin ardından, daha kalıcı ve çağdaş bir tüzük hazırlama çağrısında bulundu.

"Partimizin Sahibi Örgütümüzdür"

Salıcı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Örgütümüze emek vermiş, ömrünü sosyal demokrat mücadelede adamış bir kardeşiniz olarak tüm il başkanlarımızı ve Kurultay delegasyonumuzu partimize sahip çıkmaya çağırıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek sahibi örgütüdür. Partimiz, bir üye-örgüt-program partisidir. 'Şahsım' partisi değildir."

"Tüzükte Kalıcılığı Sağlamalıyız"

Salıcı, tüzük değişikliklerinin daha ileriye taşınması gerektiğini vurgulayarak, "Nihayetinde ilerici, çağdaş, sürekliliği olan ve darbe ürünü Siyasi Partiler Kanunu’nu aşan kalıcı bir tüzük hazırlayalım ki altı yılda bir değiştirmek zorunda kalmayalım" dedi.

"Parti İçinde Demokrasi ve Şeffaflık"

Ayrıca, parti içi demokrasiyi güçlendirecek, örgütü dirençli kılacak ve şeffaflık ile katılımcılık ilkelerine bağlı tüzük önergelerini destekleme çağrısında bulundu. Salıcı, CHP’nin parti içi barış ve uyumu ön planda tutacağını belirterek, şahsi kariyerlerin parti menfaatlerinin önüne geçmemesi gerektiğini ifade etti.

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Amacımız"

Salıcı, CHP'nin amacının Türkiye’yi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e taşımak olduğunu belirterek, "Türkiye’yi kutuplaştıran; gaddarlığı güç, halkı bölmeyi marifet sanan; Gazi Meclisi bir onay kurumuna çeviren; bir imzaya dayalı Başkanlık Sistemi’ni tarihin çöplüğüne göndermek Cumhuriyet Halk Partisi’nin eseri olacaktır" şeklinde konuştu.

"İkinci Yüzyılımızın Mimarı Olacağız"

Son olarak, CHP'nin Türkiye’nin dünü, bugünü ve yarını olduğunu vurgulayan Salıcı, Büyük Atatürk’ün 9 Mayıs 1935’teki Kurultay’daki sözlerine atıfta bulunarak, "Savaş meydanlarından devlet kurarak çıkan, zamanın ruhunu yakalayan devrimlerle Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını başlatan Cumhuriyet Halk Partisi örgütü; ikinci yüzyılımızın da mimarı olacaktır" dedi.