CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda şiddetli kavga sonrasında yaptığını, yaşanan olaylardan dolayı derin bir küçülme yaşadığınu ifade etti. genel olarak yapılan Can Atalay toplantıda çıkan kavgada TİP Milletvekili Ahmet Şık ve AKP Milletvekili Alpay Özalan'a kınama cezası verilditi

Özgür Özel, Meclis'teki oturum açma sırasında yaptığı konuşmada şu ifadelere yerverdi.

“Bu Meclis'te 9 yıl grup başkanvekilliği yaptım. Çok tartışmalar oldu. Ancak değişim bazen öyle bir yere geliyor ki oraya bir kurulum yapılması gerekiyor. Yoksa işte zamanında gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bu salonda çok şey gördüm ama kan görmemiştim. Çok utandım. Kadına şiddet görmemiştim. Çok utandım. Sizin her gün arkadaki toplantıya başkanlık başlatmanızı ve toplantının riyasetini devralmanızı ve ortaya koymuş olduğunuz tavrın son derece önemli olduğunu değerlendiriyorum. Bundan sonra da sizin parlamentoda hem kötü söz, hakaret olmaması hem de asla ve hiçbir şeyin olmamasıyla ilgili her türlü girişimin CHP olarak desteklenmesi sağlandı.”

CHP Manisa Milletvekilleri Sordu: "TMO Neden Fiyat Açıklamadı?" CHP Manisa Milletvekilleri Sordu: "TMO Neden Fiyat Açıklamadı?"

TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan olaylar, 6 aranın ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un yönetiminde yeniden başladı. Özgür Özel'in bu olaylara karşı verdiği tepki, Meclis'te yaşananların kabul edilemez olduğunu vurgulayan bir durma olarak öne çıktı.

Editör: Haber Merkezi