Özgür Özel'den 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Tepki

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen Dumlupınar Halk Buluşması'nda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yönelik sert eleştirilerde bulundu. Protokolde kendisine söz verilmemesini eleştiren Özel, "Ben gelince önce Spor Bakanı, sonra İçişleri Bakanı geliyor... Ana muhalefet partisi protokolde üçüncü sırada. Yerlikaya, çocuğunun düğününe çağırsa misafir gideyim de burası babasının yeri, evladının cemiyeti değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti'nin yeri" ifadelerini kullandı.

“Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin Yeri”

Özel, kendisine protokolde söz verilmemesini eleştirerek, törende Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yönelik tutumu eleştirdi. Açıklamasında, "Bayrak, İstiklal Marşı, yürek tek. Resmi törenlerin programı geldi, mahcup şekilde aradılar. 'Sayın Genel Başkanım, protokol konuşmalarında sözünüz yok' dediler. Amasya'da vardı, Türkiye'nin dört bir yanında var. Niye yok, vali bey korkuyor. Korksun. Bakandan emir bekliyor, sorsun." dedi.

CHP'li Evrim Karakoz'dan Pamuk Üreticilerine Destek Çağrısı CHP'li Evrim Karakoz'dan Pamuk Üreticilerine Destek Çağrısı

“Oturun Ali Bey, Bu Sene de Oturun”

CHP Genel Başkanı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslenerek, "Oturun Ali Bey oturun, bu sene de oturun, Allah nasip ederse seneye de oturun. Sonra yerinizde yeller eser." diyerek protokoldeki yerini eleştirdi. Özel, "Türkiye'nin son seçimlerinde birinci partisinin genel başkanı olarak sen gel otur, biz konuşalım, sen dinle. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin genel başkanı sana kendini ezdirir mi?" ifadelerini kullandı.

“CHP olarak Kargaşanın Tarafı Olamayız”

Özel, hükümetin CHP'yi provoke etmeye çalıştığını belirterek, "Bunlar anket yaptırmış CHP önde çıkıyor, şimdi formülü bulmuşlar. Biz çatışmaya geçelim diyorlar. Tayyip Bey'e akıl vermişler, kavga edersek arkamızda toplanır bizimkiler. Ekonomide kötü hemen kavga etmeliyiz." dedi. CHP olarak resmi törenlerde kargaşanın tarafı olamayacaklarını vurgulayan Özel, "Biz bu ülkeyi kuran iradeyiz, biz olmasak o tören olmazdı." diye konuştu.

Özgür Özel’in bu açıklamaları, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri sırasında protokolde yaşanan gerilimi gündeme taşırken, CHP’nin hükümete karşı eleştirilerinin dozunu artırdığı bir dönemde geldi.

Editör: Haber Merkezi