Samandağ'da Büyük Alevi Buluşması'nda Pelin Kahiloğulları'nın Çarpıcı Mesajları: "Bizim Halkların Kader ve Direniş Birliğinden Başka Yolumuz Yok!"

Maltepe Belediyesi'ne Operasyon: Gözaltı Kararları Verildi Maltepe Belediyesi'ne Operasyon: Gözaltı Kararları Verildi

Samandağ’da düzenlenen Büyük Alevi Buluşması öncesinde, katılımcılar yürüyüş yaparak coşkulu bir şekilde sloganlar attı. Etkinlikte Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi Pelin Kahiloğulları, sesini duyurduğu etkileyici bir konuşma ile dikkatleri üzerine topladı.

Kahiloğulları, konuşmasında Ortadoğu'daki halkların ortak mücadelesinin önemini vurgularken, "Bizim halkların kader ve direniş birliğinden başka yolumuz yok!" diyerek, bölgedeki halkların bir arada yaşam ve özgürlük mücadelesi vermek zorunda olduğunu söyledi. Kahiloğulları’nın konuşması şöyle devam etti:

“Bedenim dik yürürüm, başım dik yürürüm, bir elimde zeytin dalı, bir elimde naşım… Yürürüm, Ortadoğu halklarının kaderi, kendi yaşamları için bir yıl boyunca zeytin dalıyla demokratik bir ülke kurma mücadelesidir. Ama bu mücadelenin yanında, omuzlarında katledilenlerin acısını da taşımaktır. İşte bugün, Suriye'deki cihatçı gruplara karşı halklarımızın mücadelesini savunuyoruz."

Suriye'deki Arap Alevilerin yaşadığı katliamların da altını çizen Kahiloğulları, şunları belirtti:

“Yalan söylüyorsunuz, biz burada Arap Aleviler olarak iktidara karşıyız. Biz, katliamı meşrulaştıranlara, soykırıma yol açanlara karşı duruyoruz. Cesetlerimizin üzerinden geçerek poz verenlere, çocuklarımızı katledenlere karşı bu politik tavrı düşürmek zorundayız!”

Kahiloğulları, Alevilerin yaşadığı zorlukları anlatırken, "Depremin ilk günlerinde bu parkta çadırlarımızı kurduk, yalnız bırakıldık, ölüme terk edildik. Alevilerin topraklarını ellerinden almak istiyorlar, çünkü biliyorlar ki bizi yerimizden ederlerse, ancak parçalayabilirler" şeklinde konuştu.

Arap Alevilerinin kendi kaderlerine sahip çıkmaları gerektiğini savunan Kahiloğulları, "Bizler Arap Alevi halkı olarak, yaşam hakkımızı savunmak ve demokratik bir Suriye Cumhuriyeti kurmak için mahalle mahalle örgütlenmek zorundayız. Başka çıkar yolumuz yok!" dedi.

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde, Kahiloğulları, Suriye'deki Kürt halkının direnişini de selamladı. "Dün Kamışlı'da binlerce Kürt yoldaşımız Vahid Vahid sloganlarıyla direndi. Ezilen tüm halklar kader birliği içindedir. Ancak bu kader birliği, biz halklar kendi kaderimize sahip çıkarsak gerçek olabilir" ifadelerini kullandı.

Son olarak, Kahiloğulları, İsrail'in Filistin halkına uyguladığı zulme ve emperyalizmin bölgedeki oyunlarına dikkat çekerek, "Bizim halkların kader ve direniş birliğinden başka yolumuz yok!" dedi ve coşkulu bir şekilde, “Biz hazırız, sizinle en önde yürümeye hazırız!” diyerek sözlerini tamamladı.

Buluşma, katılımcıların yoğun alkışları ve destekleriyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi