Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan Uyarı: "Türkiye'de Mutlaka Maymun Çiçeği Virüsü Vardır"

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden tüm dünyaya yayılan maymun çiçeği virüsünün TİP1 varyantının bulaşma hızı daha yüksektir. Salgın haline gelen maymun çiçeği virüsü, dünya genelinde 12 bin kişide tespit edildi ve 470 kişi hayatını kaybetti.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, virüsün iki çeşidinin bulunduğunu belirtti. Dünya Sağlık Örgütü’nü kırmızı alarma geçiren maymun çiçeği virüsünün TİP1 çeşidinin dünya genelinde yayılmaya devam ettiğini ifade eden Ceyhan, bir pandemi uyarısında bulundu.

Ceyhan, Türkiye’de maymun çiçeği virüsünün mevcut olabileceğini belirtti: “Türkiye'de mutlaka maymun çiçeği virüsü vardır ya da yolcularda mevcuttur. Her gün Afrika’ya uçaklar inip kalkıyor” dedi. Virüsün COVID-19'dan daha ölümcül olabileceğini vurgulayan Ceyhan, olası yayılma riskine karşı acil önlemler alınması gerektiğini ifade etti. Sağlık uzmanları, virüsün potansiyel etkilerine karşı dikkatli olunması ve sağlık güvenliğinin ön planda tutulması gerektiğini belirtiyor.

MEHMET CEYHAN'DAN YENİ BİR PANDEMİ UYARISI

Türkiye'de bunun için aktif bir çalışmanın olmadığına ve bunun eksiklik olduğunu da vurgulayan Ceyhan, bir an önce hızla ekiplerin kurulması gerektiğini belirtti. Şimdi olmazsa bile çok yakın zamanda pandemi olma ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulayan Ceyhan, vatandaşları temas ve toplu yerler konusunda uyardı. 

Spinal Stenozu Tedavisinde Profesyonel Hizmet Spinal Stenozu Tedavisinde Profesyonel Hizmet

Editör: Haber Merkezi